Hersenschudding reliever Jennings na bal tegen hoofd

Door

Miami Marlins v Pittsburgh Pirates

Dat was even schrikken donderdag tijdens het duel tussen de Miami Marlins en de Pittsburgh Pirates. Marlins’ reliever Dan Jennings wordt in de zevende inning hard op het hoofd geraakt door een geslagen bal van Jordy Mercer.

Jennings staat direct op en hij probeert als het ware de klap eraf te lopen. Teamgenoten snellen zich naar Jennings toe, terwijl Mercer op het eerste honk zijn adem inhoudt. De 27-jarige reliever verlaat uiteindelijk groggy het veld per brancard.

Een hersenschudding is later op de avond de diagnose, maar het goede nieuws voor Jennings is dat een CT-scan geen bijkomende blessures aantoont.

De MLB heeft een speciale pet ontwikkeld met kussens om ernstige blessures aan het hoofd van een pitcher te voorkomen. Tijdens de voorbereiding brak Cincinnati Reds closer Aroldis Chapman bijvoorbeeld meerdere botten in zijn gezicht na een hard geslagen bal van Salvador Perez van de Kansas City Royals.

Toch zie je haast geen enkele pitcher op de heuvel met een beschermende pet. Alex Torres van de San Diego Padres is de enige in de Major League.

BuVKSorCAAINQlp

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen