Heisman-kandidaat Gurley voor onbepaalde tijd geschorst

Door

Clemson v Georgia

Heisman Trophy-kandidaat Todd Gurley is door zijn school voor onbepaalde tijd geschorst. De University of Georgia maakte zojuist bekend dat zij running back Gurley verdenken van het overtreden van NCAA- en teamregels. Welke regels hij mogelijk heeft overtreden werd vooralsnog niet bekend gemaakt, maar op sociale media wordt het bijverdienen door signeersessies genoemd.

De invloed van deze schorsing, enigszins afhankelijk van de duur, is enorm. Georgia leunt zwaar op de kwaliteiten van Gurley en Gurley zelf is een topkandidaat om de trofee voor beste speler in het college football te winnen. Een schorsing voor ‘t overtreden van regels, of uiteindelijk slechts de indruk dat hij die zou hebben overtreden, is een probleem waar de meeste spelers niet mee weg komen.

Het is wachten op meer informatie, maar het is opvallend dat eerder deze week op sociaal netwerk Reddit werd gesproken over een sterspeler in de sport die opvallend veel geld zou bijverdienen, onder meer door handtekeningen te verkopen. In die discussie werd al gauw aangegeven dat er vooral van Gurley opvallend veel gesigneerd materiaal te koop was.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen