Heerenveen-keeper Nordfeldt: “Zweden wint goud”

Door

Ajax Amsterdam v SC Heerenveen - Eredivisie

Niet alleen onder de Nederlandse #SportAm’ers leeft het Olympische ijshockeytoernooi enorm, ook de Zweedse keeper Kristoffer Nordfeldt (sc Heerenveen) houdt het toernooi nauwlettend in de gaten. Nordfeldt was tussen zijn zevende en viertiende levensjaar zelf een ijshockeyer, maar koos er voor om door te gaan als voetballer omdat hij hiervoor meer talent bezat.

Dat meldt de doelman in een interview op de clubsite van sc Heerenveen. Hij is vol vertrouwen over de winstkansen van zijn thuisland: “Zweden wint zonder problemen goud.Ik denk dat we een grote kans maken, zo’n 70-80%. Finland is ook wel goed, net als Canada en Rusland.”

Nordfeldt is een fanatieke volger. “Henrik Lundqvist is voor mij de beste. Hij is onze keeper, maar dat is niet de reden hoor! Henrik Zetterberg is ook goed (hij moest vandaag het Olympisch toernooi geblesseerd verlaten door een rugblessure, red.). Of Erik Karlsson! “

IJshockey op televisie

“IJshockey blijft een van mijn favoriete sporten. Het is de grootste sport in ons land. Altijd als ik thuis ben, staat de tv aan op de Winterspelen. Ik zet dan de Zweedse zender op. Gelukkig heb ik die. Op de Nederlandse televisie zie je alleen maar schaatsen… Snap ik, met het Nederlandse succes, maar omdat er maar weinig goede Zweedse schaatsers zijn, heb ik minder met die sport. Geef mij maar ijshockey.”

Mocht je de ijshockeywedstrijden toch via een Nederlandse zender willen volgen, dan kan dat via de website van de NOS. De wedstrijden van het Olympische toernooi worden hier, soms met commentaar van Jeroen Grueter, afgespeeld via een gratis livestream.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen