Heat verteren taai ontbijtstuk 76ers

Door

Zo het ontbijt is klaar. De maaltijd is na de 97-91 overwinning op de Philadelphia 76ers verteerd. Nu kunnen de heren van Miami zich richten op de lunch, die in de vorm komt van de Boston Celtics.

LeBron James maakte vlak voor het vijfde treffen tegen de 76ers deze merkwaardige vergelijking met de maaltijden. Hij zei dat de ploeg uit South Beach klaar voor om het ontbijt te nuttigen. Met deze Jay-Z quote wilde de tweevoudig MVP aangeven dat Miami zich enkel en alleen had gefocust op hun eerste uitdaging in de postseason. Na afloop zei de King: ,,Nu gaan we aan de lunch beginnen.”

Dat Miami nog niet bezig was met hun tegenstander in de halve finale van de Eastern Conference was meer dan logisch. Zo vloeiend ging het niet tegen het taaie Philadelphia. De ploeg van coach Erik Spoelstra moest ondanks de 4-1 eindstand alles uit de kast halen. Vaak begon de Heat zwak, waardoor het in 4 van de 5 wedstrijden met dubbele cijfers achterstond.

,,Het was iedere wedstrijd weer een strijd. Ze kwamen om te spelen. Ze speelden samen en ze speelden hard. Het was moeilijk voor ons om op het einde te blijven toeslaan. En het wordt vanaf nu alleen nog maar moeilijker”, klonk Chris Bosh, in game 5 goed voor 22 punten en 11 rebounds, realistisch. ,,Dankzij Philadelphia zijn we klaar voor Boston”, voegde Dwayne Wade er complimenteus aan toe.

Woensdag wisten de Sixers de truc van game 4 bijna te herhalen. Toen maakten zij in de laatste anderhalve minuut een achterstand van 6 punten goed met een 10-0 run. Ditmaal herstelde de ploeg van Doug Collins zich bijna van 81-71. Andre Iguadola bracht de bezoekers met 36,7 seconden te gaan op één punt van de nummer 2 van het oosten: 92-91.

Joel Anthony benutte twee vrij worpen en vergrootte de marge naar 3. Daarna maakte D-Wade duidelijk dat het tot hier en niet verder was. Hij was verantwoordelijk voor de laatste 3 punten van de wedstrijd (26 in totaal voor de shooting guard)en tegelijkertijd de serie.

Zie hier de samenvatting tussen de Sixers en Heat

Foto:

Ook leuk om te lezen