Heat spelers kijken uit naar Celtics

Door

Vanavond nemen de Miami Heat het op tegen de Boston Celtics. De wedstrijd zal plaats vinden in Boston en is een confrontatie tussen de twee beste teams uit het oosten.

Bij winst blijven de Heat op de eerste plek. Belangrijker is dat de Heat willen bewijzen dat ze van Boston kunnen winnen. Tot nu toe hebben de jongens uit Florida beide wedstrijden van de Celtics verloren. Heat-guard Dwayne Wade kan niet wachten: ,,We willen vooral zien waar we zijn als team. Het is niet zo belangrijk als iedereen er van maakt, maar het is ook geen normale wedstrijd.”

Belangrijk detail is dat als Boston wint, zij het thuisvoordeel in play-offs hebben, mochten de twee teams met eenzelfde win-verlies verhouding eindigen. In voorgaande jaren is het thuisvoordeel van groot belang gebleken.

LeBron James ziet goede kansen voor zijn ploeg: ,,We proberen elke dag beter te worden. Elke wedstrijd zien we als een play-off wedstrijd, omdat we geen moment kunnen verliezen waarin we beter kunnen worden.”

Coach Erik Spoelstra verwacht een ware strijd: ,,We staan nu boven aan in het oosten en gaan naar een vijandige omgeving waar we de eerste wedstrijd van het seizoen niet goed speelde. We hebben respect voor de Boston Celtics en wat zij de afgelopen 3,5 jaar hebben gedaan. Dit is een game die iedereen wil zien.”

De Celtics hebben 4 van hun laatste 7 wedstrijden verloren terwijl de Heat er 8 op rij hebben gewonnen. De Celtics hebben last van blessures terwijl de Heat eindelijk compleet zijn, op Udonis Haslem na. De Heat wonnen 30 van hun laatste 36 wedstrijden, en dat is het beste record in de NBA over de laatste 36 wedstrijden.

In 4 van de 6 nederlagen misten de Heat in ieder geval één speler van hun stertrio. Uit de mond van Lebron James valt te horen dat hij er veel zin in heeft: ,,Het wordt een vijandige omgeving. Het zal een geweldige wedstrijd worden. Het zijn twee teams die allebei een kampioenschap willen winnen. Zij zijn de verdedigend kampioen van het oosten en we zullen hen moeten verslaan als we kampioen willen worden.”

Zie hier de samenvatting van het duel eerder dit seizoen in Boston tussen de Heat en de Celtics.

Foto: nbcprobasketballtalk.files.wordpress.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen