Heat pakken eerste prijs van seizoen

Door

De Miami Heat konden zondagnacht voor het eerst wat vieren dit jaar. Dankzij een 108-94 zege op de New Jersey Nets won de ploeg van coach Erik Spoelstra de titel van de Southeast Division.

,,Dit is een begin,” gaf Spoelstra gelijk na afloop aan. ,,Natuurlijk is dit niet onze echte doel. We willen zoveel mogelijk blijven winnen. Dan volgen die andere prijzen vanzelf.”

LeBron James was uitblinker bij de ploeg uit Miami. LBJ was goed voor 31 punten en pakte elf rebounds.

Dwyane Wade daarentegen had een minder prettige avond. Gedurende het eerste kwart kreeg hij last van zijn rechterdij en moest hij het speelveld verlaten. Tijdens het tweede kwart werd hij in de kleedkamer intensief behandeld aan de blessure en kon daardoor later in de wedstrijd weer terugkeren.

,,Ik wilde gewoon doorspelen,” gaf Wade na afloop aan. ,,De blessure kon toch niet erger worden, behalve als ik er weer op geraakt zou worden. Die kans leek mij zo klein dat ik het wel wilde proberen. Daarnaast vond ik het belangrijk om mijn team te helpen, half geblesseerd of niet.”

Bij de Nets zag de Nederlander Dan Gadzuric ruim acht minuten speeltijd en kwam in die korte periode tot vier punten en drie rebounds.

Zie hier de samenvatting tussen de Nets en de Heat.

Foto: dailymotions.com

Ook leuk om te lezen