Heat maken opnieuw statement

Door

Soms is er maar een goede overwinning nodig om het tij te doen keren. Voor de Miami Heat was dat kennelijk de zege op de Los Angeles Lakers, afgelopen donderdag. Sindsdien stapelt de ploeg statement op statement, en op maandag waren de San Antonio Spurs daarvan het slachtoffer: 110-80.

Zo snel kan dus gaan. Vergeten lijkt de paniek die vorige week bij een ieder in South Beach om het hart sloeg. Vergeten lijkt de huilpartij na afloop van de nederlaag tegen de Chicago Bulls, de losingstreak van vijf wedstrijden, en de kritiek van- en op Chris Bosh.

En vergeten was ook de nederlaag met dertig punten verschil die Miami tien dagen geleden in San Antonio had geleden. Wat jullie kunnen, kunnen wij ook. Zoiets. ,,What goes around comes around,” had ook Spurs-coach Gregg Popovich geconstateerd.

A propos Chris Bosh. De vaak verguisde forward werd de topscorer van de wedstrijd, met dertig punten, en hij pakte en passant ook nog eens twaalf rebounds van de borden. Dwyane Wade voegde daar nog eens 29 punten aan toe, terwijl LeBron James finishte op 21 punten, acht assists en zes rebounds.

Moraal van het verhaal: als Miami’s Grote Drie er staan, is de Heat gewoon een contender. En als de voorsprong maar groot genoeg is, hoeft er niet gedebatteerd te worden wie het laatste schot mag nemen. De zaken lijken in Miami dus weer op de rails te staan, in de wetenschap dat de achterstand op de Chicago Bulls en de Boston Celtics maar twee punten bedraagt.

,,Soms, als je resultaten behaalt zoals wij onlangs, en de kritiek van buitenaf zwelt, dan leidt dat alleen maar af als je dat ook laat gebeuren,” sprak coach Erik Spoelstra. ,,Maar aan zelfvertrouwen heeft het de jongens nooit ontbroken. Dit is een heel zelfverzekerde groep. We moeten nu gewoon bouwen op de samenhang die we vanavond hebben laten zien.”

En San Antonio? De ploeg met het beste record in de NBA werd binnen een handvol dagen tot twee maal toe weggeblazen. Eerst door de Lakers, nu door de Heat.

In South Beach (achttien punten voor Tony Parker, veertien voor Tim Duncan) was het weer niet best: de ploeg schoot slechts 38 procent (amper 63 procent van de vrije worp lijn). In het derde kwart leek er dankzij Parker even sprake van een opleving, maar het bleek uiteindelijk niet meer dan een schijnbeweging.

Zie hier de samenvatting tussen de Spurs en de Heat:

Foto: lh3.ggpht.com

Ook leuk om te lezen