Heat kunnen weer ademen na zege op Lakers

Door

Een minuut 27 op de klok. 88-88 op het bord. Kobe Bryant met een puike move, maar Dwyane Wade met een nog betere steal. Pass op LeBron James, vrije dunk. 90-88. HET moment van de wedstrijd.

Miami Heat 94, Los Angeles Lakers 88, stond er even later op de megatron. Hadden ze dat in South Beach nodig? Reken maar van yes.

Want wat waren er na de vijf nederlagen op rij een vragen gerezen. Was er tussen James en Wade een interne machtsstrijd gaande, over wie nou het laatste schot mocht nemen? Was Chris Bosh eigenlijk wel zo goed als iedereen een jaar geleden nog dacht? Is het allemaal een tikkeltje te hoog gegrepen voor coach Erik Spoelstra?

Er volgden donderdag nauwelijks afdoende antwoorden, maar de zege op de Lakers kon op geen beter getimed moment komen.

Vanaf de tipoff, stond Chris Bosh in ieder geval eindelijk weer eens z’n mannetje. In de dagen vooraf had hij zich nog beklaagd over zijn gemankeerde rol in de aanval, maar tegen de Lakers werd hij volop in het spel betrokken.

Bosh greep z’n kans met beide handen aan. Finishte als topscorer met 24 punten en negen rebounds, en had een belangrijk aandeel in de zege.

,,We hadden eerlijk gezegd ALLES op deze wedstrijd gezet, echt,” aldus een opgeluchte Bosh.

En liet James (19 punten, 8 rebounds, 9 assists) eerder nog doorschemeren dat hij – als het er op aan zou komen – het laatste schot zou nemen, tegen de Lakers was het toch echt Wade (20 punten) die het beslissende heft in handen nam.

Als beschreven, was het Wade die met een puike steal op Bryant (24 punten) James in staat stelde om vogelvrij te kunnen dunken, en met de punten nog altijd niet in de tas, maakte opnieuw Wade er even later een vier punten-marge van (92-88).

James mocht tenslotte, met nog negentien seconden te gaan, vanaf de vrije worp-lijn de puntjes op de i zetten.

Was het Lakers-coach Phil Jackson die vooraf de verhoudeningen – door zijn uitspraken over CryGate – nog eens extra op scherp had gezet? Wie zal het zeggen, maar na afloop liet hij weten nog altijd niet onder de indruk te zijn van de Heat.

,,Ik hou meer van basketball waarbij iedereen betrokken wordt,” sneerde Jackson na zijn eerste nederlaag sinds de All Star-break. Het spel van Miami? ,,Ik noem het xBox.”

Zijn collega Erik Spoelstra, die vooraf nog van Pat Riley te horen had gekregen dat zijn baan niet in gevaar is, maakte een opgeluchte indruk: ,,We wilden koste wat koste bewijzen dat onze insteek de juiste is, en dat we er staan wanneer het er om gaat.”

Zie hier de samenvatting tussen de Lakers en de Heat.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen