Heat halen point guard Bibby

Door

De Miami Heat hebben weer een stap gezet op weg naar het vurig verlangde kampioenschap, door zich te versterken met point guard Mike Bibby.

Mike Bibby? Werd die vorige week niet door de Atlanta Hawks aan de Washington Wizards overgedaan in ruil voor Kirk Hinrich? Inderdaad. En met ingang van donderdag maakt hij deel uit van de Heat.

Vergis je niet: met de komst van Bibby zal Miami er behoorlijk op vooruit gaan, denkt ook Heat-president Pat Riley. ,,Met hem erbij gaan we in de richting van onze kampioenschapsdromen,” liet hij weten.

Ook voor Bibby gaat met de overgang een droom in vervulling: in de nadagen van zijn carriere deel uit maken van een titel-contender. Hij was daarvoor zelfs bereid om zich vrij te kopen van de Wizards, door ruim zes miljoen gegarandeerde dollars op te geven.

Een week geleden werd Bibby nog onplezierig verrast door de gedwongen overgang naar DC. ,,Dit getuigt van weinig respect,” had hij gezegd, toen hem werd verteld dat hij in het spelershotel diende te blijven omdat hij op het punt stond te worden getrade.

Riley: ,,We hebben het gevoel dat Mike, met zijn ervaring in de playoffs, zijn afstandschot en zijn kwaliteiten als point guard, ons zullen helpen in de backcourt.”

Bibby, met dertien seizoenen in de NBA achter zijn kiezen, startte dit seizoen 56 keer in de basis van de Atlanta Hawks. Hij was daarin goed voor gemiddels 9,1 punten, 3,6 assists en 2,6 rebounds. Hij speelde tachtig playoff-wedstrijden.

Foto: tucsoncitizen.com

Ook leuk om te lezen