Headley debuteert met walk-off hit, bezorgt Yankees overwinning in extra innings

Door

Texas Rangers v New York Yankees

Een hectische dag voor Chase Headley. Gisteren werd bekend gemaakt dat hij door de San Diego Padres naar de New York Yankees zou gaan en nog diezelfde avond bleek hij goud waard te zijn voor de Bronx Bombers.

Na veertien innings keken de Yankees tegen een 1-1 gelijkspel aan versus de Texas Rangers, maar het was Headley, die slechts vier uur voor het einde van de wedstrijd voor het eerst zijn nieuwe tenue had aangedaan, die met een walk-off single verantwoordelijk was voor een belangrijke 2-1 overwinning.

Leading Off

De Pittsburgh Pirates zijn langzaam maar zeker weer een ploeg om rekening mee te gaan houden richting de play-offs. Tijdens de eerste seizoenshelft hadden de Buccos in hun divisie vaak een grote achterstand op de Milwaukee Brewers en de St. Louis Cardinals. Gisteren werd er echter met 12-7 gewonnen van de Los Angeles Dodgers en hierdoor staan de Pirates nog maar 2.5 wedstrijd achter de Brewers, en slechts één wedstrijd achter de Cardinals.

Grote held tijdens de wedstrijd was Gregory Polance, het talent dat het de laatste tijd moeilijk had, maar gisteren goed was voor drie RBI in een wedstrijd waar de gemoederen flink hoog opliepen.

Three Strikes

* Het is een apart seizoen voor Tim Lincecum. Had hij eerder dit jaar al zijn tweede no-hitter te pakken, gisteravond pakte hij de eerste save uit zijn professionele carrière. Tegen de Phillies duurde het maar liefst veertien innings voordat de Giants de wedstrijd konden beslissen, en omdat de bullpen helemaal leeg was moest niemand minder dan Lincecum de 9-6 overwinning veilig stellen.

* In de NL Central blijven de Milwaukee Brewers voorlopig aan de leiding staan. Tegen de Cincinnati Reds stonden beide ploegen lang gelijk maar in de negende inning wist Jonathan Lucroy het verschil te maken met een walk-off homerun waardoor de Brewers met 4-3 wonnen. Het was sowieso een goede dag voor Lucroy die eerder op de avond ook al goed was voor een homerun.

* Een hoofdrol voor landgenoot Jonathan Schoop bij de Baltimore Orioles vannacht. Tegen de Los Angeles Angels was Schoop goed voor een two-run homerun en mede daardoor wonnen de Orioles met 4-1 van de Angels. Dankzij de overwinning blijft Baltimore bovenaan staan in de AL East.

Seventh Inning Stretch

De Mets wonnen vannacht met 3-1 van de Mariners, en Eric Young Jr. maakte even kennis met het publiek in Seattle:

De Atlanta Braves verloren met 6-5 van de Miami Marlins, ondanks deze mooie vangbal van Freddie Freeman:

Aaron Hill was de redder in nood voor de Diamondbacks, met een geweldige vangbal beëindigde hij de wedstrijd en stelde hij de 5-4 zege op de Detroit Tigers veilig.

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging 0-uit-4 voor de Red Sox die met 3-7 verloren van de Toronto Blue Jays.
* Ook Andrelton Simmons ging voor zijn Atlanta Braves 0-uit-4.
* Didi Gregorius won met zijn Diamondbacks van de Tigers, maar had aanvallend geen aandeel: hij ging 0-uit-3.
* Zoals eerder vermeld: Jonathan Schoop was goud waar voor de Orioles, hij ging 2-uit-4 met één homerun en twee RBI.

Overige Wedstrijden

Kansas City Royals @ Chicago White Sox, 7-1
San Diego Padres @ Chicago Cubs, 0-6
Cleveland Indians @ Minnesota Twins, 8-2
Tampa Bay Rays @ St. Louis Cardinals, 7-2
Washington Nationals @ Colorado Rockies, 7-4
Houston Astros @ Oakland Atletics, 3-2 na twaalf innings

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen