Hawks trekken stand in gelijk in serie tegen Bulls

Door

De Atlanta Hawks hebben de spanning in de serie tegen de Chicago Bulls weer helemaal terug gebracht. In eigen huis wist de ploeg door een 100-88 zege terug te komen tot 2-2 in de best-of-seven-serie tegen de Bulls.

Uitblinker bij de thuisploeg was Josh Smith met 23 punten, 16 rebounds en 8 assists. Smith heeft een haat-liefde verhouding met het thuispubliek vanwege zijn wisselende prestaties, maar zondagnacht kreeg hij met zijn spel het publiek op de banken.

,,Het was een genot om Josh aan het werk te zien,” stelde teamgenoot Joe Johnson na afloop. ,,Als hij een play inzet lopen we nog wel mee, maar als hij ze vervolgens zelf zo afmaakt, is er niks aan de hand. We blijven hem dan aanmoedigen om zo door te gaan, want wanneer hij dit niveau vaker weet te halen, is het bijna onmogelijk om van ons te winnen.”

De uitblinker zelf bleef rustig onder alle complimenten en het uitzinnige publiek. ,,Mijn teamgenoten zijn het belangrijkste voor mij. Zij kennen mij beter dan wie dan ook en blijven altijd in mij geloven. Dankzij hen kon ik vanavond excelleren.”

Zoals gebruikelijk was Derrick Rose de man om wie het allemaal draaide bij de bezoekers uit Chicago. De MVP was goed voor 34 punten en 10 assists. Toch was hij niet in bloedvorm zoals de voorgaande duels. Voor de 34 punten had Rose maar liefst 32 schoten nodig.

Voor de Bulls is er ondanks de nederlaag nog niks aan de hand, aangezien zij als de nummer een geplaatste team het recht hebben op thuisvoordeel. Game 5 is komende dinsdag. Het publiek weet zich door de zege van zondagavond in ieder geval verzekerd van nog een play-off wedstrijd.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en Hawks

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen