Hasselbeck leidt Seahawks verrassend langs Saints

Door

De wereld stond zaterdagavond op zijn kop. De Seattle Seahawks, door velen al het lachertje van de play-offs genoemd, versloegen op eigen veld de Super Bowl-winnaar New Orleans Saints met 41-36. Een team dat met een 7-9 record de wildcard play-offs in ging kan zich nu gaan op maken voor een confrontatie met de Chicago Bears of de Atlanta Falcons.

De grote man aan de Seahawks zijde was quarterback Matt Hasselbeck. Gedurende week was nog de vraag geweest of hij wel zou gaan spelen. Immers, in het duel van afgelopen zondag had Charlie Whitehurst hem nog uitstekend vervangen en daarnaast bleek Hasselbeck ook nog niet echt okselfris. Toch sprak coach Peter Carroll vrijdag al zijn vertrouwen uit in de 35-jarige quaterback en dat vertrouwen beschaamde hij zaterdag niet.

Hij was goed voor maar liefst vier touchdown passes, wat goed was voor een persoonlijk record. Nog nooit eerder gooide hij zoveel touchdown passes tijdens een play-off wedstrijd. Toch bleef de drievoudig Pro Bowler bescheiden over zijn rol van de avond. ,,Ik kan niet zeggen dat één iemand vanavond het verschil maakte, want iedereen speelde zo enorm goed. Het is gewoon zo’n enorm goed gevoel dat we dit hebben weten te bereiken.”

De quaterback gaf met het optreden een perfect visitekaartje af, aangezien zijn contract na dit seizoen afloopt.

Aan de andere kant was er voornamelijk teleurstelling te melden. Saints-quaterback Drew Brees was goed voor twee touchdown passes en gooide 404 yards, maar kon zich niet meten aan zijn collega quaterback.

,,Het is enorm teleurstellend,” concludeerde Saints-coach Sean Payton direct na afloop. ,,Het begint natuurlijk met mezelf en mijn assistenten waar ik eerst naar kijk waar het fout is gegaan. De spelers hebben echt alles gegeven wat er in hun zat, maar dat bleek helaas niet genoeg. Het is zo teleurstellend om de play-offs te bereiken en er dan al naar een ronde uit te liggen.”

Foto: blogs.bettor.com

Ook leuk om te lezen