Harrison noemt Goodell duivel, bandiet, dictator

Door

De timing die James Harrison – al dan niet met opzet – betrachtte voor zijn spectaculaire interview met Men’s Journal, was natuurlijk perfect. Precies een week voor het principe-accoord tussen spelers en clubs een einde zal maken aan de NFL-lockout. Want met de lockout nog steeds gaande lijkt het onwaarschijnlijk dat de league of zijn werkgever Pittsburgh Steelers hem iets zullen kunnen maken.

Want was er sprake geweest van een normale arbeidssituatie, dan waren de gevolgen voor linebacker ongetwijfeld enorm geweest. Het loog er namelijk niet om wat Harrison de lezers van Men’s Journal deze week had te melden. Niet alleen NFL-commissaris Roger Goodell kreeg er duchtig van langs (een ‘bandiet’, een ‘duivel’), maar ook zijn eigen quarterback Ben Roethlisberger kreeg een paar flinken vegen uit de pan.

Harrison’s haat voor Goodell, zo laat hij weten in het interview, dat geillustreerd wordt door een topless Harrison met zijn twee wapens (een FN Five-Seven pistool, en een Smith & Wesson 460V) ontstond afgelopen seizoen, toen hij door de league met $75.000 werd beboet voor zijn hit op Cleveland-receiver Mohamed Massaquoi.

Het verlies van de Super Bowl afgelopen februari, zit ‘m dan ook nog altijd bijzonder hoog. Want wat had-ie graag die Lombardi-trofee uit de handen van Goodell gegrist, om hem live, op National TV, in z’n gezicht te zeggen wat-ie van hem vond. ,,Ik had hem in z’n oor gefluisterd: Neem toch lekker ontslag, en ga wat anders doen. Begin bijvoorbeeld je eigen Flag Football League...”

Afgelopen oktober zaten ze tegenover elkaar, Harrison en Goodell, op het hoofdkantoor van de NFL.,,Wat ik hem probeerde duidelijk te maken”, aldus Harrison, ,,maar wat-ie niet begreep omdat-ie daar te stom voor is, is dat tegenstanders in elkaar krimpen vlak voordat je ze gaat raken. Met Massaquoi, mikte ik op z’n middel en z’n borst, maar op het allerlaatste moment maakte hij zich klein, en ik kon me daar op dat moment niet meer aan aanpassen. Maar dat wilde die duivel niet horen.”

Diezelfde week ging Goodell nog een stapje verder, aldus Harrison: ,,Kijk, mijn reputatie is die van: James Harrison, gemene klootzak die ervan houdt mensen in elkaar te beuken. Prima, want tot aan afgelopen jaar kwam het voor vuil er niet aan te pas. Totdat Goodell, een onbetrouwbare bandiet en een paladijn, zei dat ik de vuilste speler in de league was. Als die man in de brand stond en ik zou moeten pissen om het vuur te blussen – ik zou het niet doen. Ik haat hem en zal nooit meer respect voor hem kunnen opbrengen.”

Nog maar wat flarden uit het interview. Over het 2004 seizoen, bijvoorbeeld:

,,Ik had eigenlijk nog een ring moeten hebben. Wij waren het beste team in 2004, maar de Patriots, die we in het reguliere seizoen hadden verslagen, hadden onze signals gestolen, en pikten negentig procent van onze blitzes op in de AFC title game. Later liepen ze tegen de lamp, maar hey, they’re Goodell’s boys, dus ze kwamen er vanaf met een half miljoen boete, en vervolgens verbrandden ze de videobanden. Maar hun Super Bowls afpakken? Nee toch zeker!”

En over zijn eigen quarterback Ben Roethlisberger en zijn interceptions tijdens de afgelopen Super Bowl:

,,Hey, gooi dan tenminste een pick aan hun kant van het veld, in plaats van je verdediging te vragen je weer eens uit de brand te helpen. Of geef die bal gewoon af, en stop met doen alsof je Peyton Manning bent. Dan ben je niet en dat weet je, je krijgt alleen net zoveel betaald als hij.”

Foto: mensjournal.com

 

Ook leuk om te lezen