Hard Knocks: de 8 kandidaten

Door

Chicago Bears Training Camp

Iedere NFL-fan kijkt reikhalzend uit naar de bekroonde tv-serie Hard Knocks van HBO. Het is het ideale opwarmertje voor game season, dat op 4 september begint met de wedstrijd tussen de Green Bay Packers en Seattle Seahawks. De verwachting is dat de NFL volgende maand het team bekend maakt dat tijdens preseason door de camera’s gevolgd wordt, dus SportAmerika stelt alvast de acht kandidaten voor.

Arizona Cardinals
Vorig seizoen op een haar na de play-offs gemist in de lastige NFC West. De grootste vragen: is de altijd relaxte hoofdcoach Bruce Arians ook achter de schermen de rust zelve? En is die Carson Palmer wellicht op de training een goede quarterback?

Buffalo Bills
Snelheidsduivel Sammy Watkins stond hoog op het verlanglijstje van de Bills. De wide receiver moet namelijk een vorstelijk (rookie-)tandem met QB E.J. Manuel vormen. Opvallend is ook dat voormalig hoofdcoach van de Detroit Lions – en tevens heethoofd – Jim Schwartz de nieuwe defensive coordinator is. Let’s shake hands!

Chicago Bears
Tja, de ‘goedlachse’ Jay Cutler samen met reality tv-ster Kristin Cavallari… Willen we nog meer zien? Yes, please!

New York Giants
Het meest populaire team van de acht overgebleven franchises. Velen dachten dat de Giants vorig seizoen in ieder geval play-off bound waren, maar die hoop was snel vervlogen na een 0-6 start. Bovendien is het maar de vraag of QB Eli Manning nog ‘elite’ is na zijn enkeloperatie.

Jacksonville Jaguars
Al jaren het minst populaire team in de NFL. Doordat de Jags in de eerste ronde van de draft meteen een QB kozen (Blake Bortles), zijn de verwachtingen hooggespannen onder de fans. Maar het ‘lelijke eendje’ zal simpelweg niet interessant genoeg zijn voor de rest van de Amerikaanse kijkers…

Oakland Raiders
De Raiders zijn aan een vernieuwingsslag bezig. Voor de draft haalden ze al oudgedienden Matt Schaub, Charles Woodson, Maurice Jones-Drew en Justin Tuck naar Oakland. De verjongingsslag kwam tijdens de draft met Khalil Mack en quarterback Derek Carr. Genoeg interessante ingrediënten voor een team in opbouw.

St. Louis Rams
Door een uitstekende draft-driedaagse zijn de Rams ineens erg in trek. Met Greg Robinson, Aaron Donald en vooral Michael Sam heeft het team uit St. Louis goede papieren. Want welke mening je ook bent toebedeeld, iedereen is razend benieuwd of Sam ook daadwerkelijk één van 53 mannen op de roster wordt.

Pittsburgh Steelers
Cincinnatti Bengals-speler James Harrison stond vorig seizoen niet te springen om de HBO-camera’s en dat is nog zacht uitgedrukt. Mocht de werkloze linebacker nog naar de Pittsburgh Steelers verkassen, dan wacht hem wellicht wederom hetzelfde lot. En anders komen we er eindelijk achter of safety Troy Polamalu ook op de training van die rare capriolen uithaalt.

De NFL stelde vorig jaar de regels op voor Hard Knocks. Franchises die in de afgelopen tien jaar al in de tv-serie verschenen, die een nieuwe hoofdcoach aanstelden of die de play-offs haalden in de laatste twee seizoenen, zijn uitgesloten van deelname. Mocht geen enkel overgebleven team zich vrijwillig aanmelden, dan wijst de NFL een team aan dat verplicht moet meewerken. 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen