MLB Trade Deadline: Hanley Ramirez verhuist naar de Dodgers

Door

 

Hanley Ramirez verlaat Little Havana en neemt zijn baseballgear mee naar Los Angeles. De Dodgers hebben de 28-jarige overgenomen van de Miami Marlins. De linkshandige reliever Randy Choate maakt dezelfde oversteek, terwijl Ozzie  Guillen er een nieuwe starter bij heeft in de persoon van Nathan Eovaldi.

De club waar Magic Johnson mede-eigenaar van is, is bezig met het versterken van hun aanval. Ramirez past in hun visie goed in dat plaatje. Hij moet de slagploeg meer body geven. Vermoedelijk wordt hij de nummer 5 hitter.

De verwachting verdedigend gezien is dat hij nu de geblesseerde Dee Gordon op ‘6’  gaat vervangen. Maar bij de ploeg van Don Mattingly gaan ze ervan uit dat de voormalig rookie of the year bereid is op meerdere plekken te spelen.

Dat laatste is wel een gokje. Dit seizoen speelde Ramirez bij de Marlins op het derde honk, terwijl de Dominicaan altijd hun vaste korte stop was. Door de komst van José Reyes werd hij gedwongen iets naar rechts op te schuiven in het infield. Zelf verklaarde de drievoudig All Star tijdens Spring Training geen moeite te hebben met deze ‘verhuizing’. Dat valt te betwijfelen. Geruchten over zijn onvrede bleven hardnekkig rondzingen.

Miami leurde al even met Ramirez op de markt, want hij drukt flink op de begroting. De snelle honkloper werd daardoor al in verband gebracht met de Boston Red Sox en de verrassend sterke Oakland Athletics. Miami, big spender in de off season, heeft met deze trade weer wat meer financiële lucht gekregen. De nieuwe aanwinst van de Dodgers strijkt in 2012 en 2013 15 miljoen dollar op en 16 miljoen in 2014.

Los Angeles heet ook Choate welkom. Guillen gebruikte de rechtshander dit seizoen in 44 wedstrijden. Zijn  ERA  in 2012 is 2.49. De Dodgers sturen startend picther Eovaldi naar Miami. De 22-jarige righty is in de rotatie gekomen na een blessure van Ted Lilly. Hij heeft een 1-6 record. Tevens kunnen de Marlins nog rekenen op de komst van Scott McGough; een pitcher die z’n ballen gooit in de Minor League.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen