Handgemeen komt Clint Dempsey duur te staan

Door

Seattle Sounders v Toronto FC

De disciplinaire commissie van de MLS heeft afgelopen vrijdag aan diverse spelers een schorsing opgelegd, waaronder ook de aanvoerder van het Amerikaanse nationale elftal Clint Dempsey. Deze schorsing houdt hem tot begin April op de tribune.

Handgemeen
Afgelopen weekend liet Dempsey zich een fractie van een moment van zijn slechte kant zien. Bij een 2-0 achterstand tegen Toronto FC leek de middenvelder annex aanvaller in de 40e minuut zijn tegenstander Mark Bloom opzettelijk in het middenrif te slaan (zie video onderaan). De verdediger ging direct naar de grond, maar de scheidsrechter, evenals zijn assistenten, mistte de oorzaak van het incident.

Protest
Dempsey zelf beweerde later Bloom’s hand weg te slaan tijdens een actie in het heetst van de strijd. De disciplinaire commissie oordeelde echter dat de Amerikaan een gewelddadige opzet hanteerde bij zijn actie en heeft hem een schorsing opgelegd van twee wedstrijden plus een aanvullende boete. De hoogte van deze boete is onbekend.

Dempsey heeft na aanleiding van de uitspraak nog geprobeerd beroep aan te tekenen bij de spelersvakbond, maar dat mocht niet baten. Hij mist hierdoor de uitwedstrijd van morgen tegen Montréal Impact en zit ook de week erna nog op de tribune wanneer de Seattle Sounders het in eigen huis opnemen tegen de Columbus Crew.

Aderlating
De afwezigheid van Dempsey betekent een enorme aderlating voor de ploeg. Volgens Seattle Sounders hoofdcoach Sigi Schmid gaan ze zijn inbreng zeker missen:

“Natuurlijk gaan we hem missen. Hij is een belangrijk onderdeel van ons team en ik denk dat de fans kunnen zien dat hij vorige week van onschatbare waarde voor ons is geweest betreft het balbezit. Maar het is nou eenmaal zo en daar zullen we mee moeten ‘dealen.’ Het betekent dat er een mogelijkheid komt voor iemand anders om zich te laten zien.”

Seattle Sounders staat momenteel vijfde in de Eastern Conference met drie punten uit twee wedstrijden. In de eerste van die twee wedstrijden leverde Dempsey de assist op de winnende treffer van Chad Barett. Tijdens de ontmoeting van afgelopen weekend met Toronto FC scoorde de veteraan de enige goal aan Seattle kant.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen