Hamilton: ‘Grappig als Rangers-fans mij uitfluiten’

Door

Los Angeles Angels v Milwaukee Brewers

Dat hij kan slaan, wisten ze al ’n tijd in Texas. Meestal betekende dat een hit of homer in het voordeel voor de Rangers. Donderdag moest de ploeg van Ron Washington tijdens Spring Training een bom van Josh Hamilton incasseren. Dat is de nieuwe orde in de MLB.

Hamilton was gisteren even terug op vertrouwd terrein. Zijn Los Angeles Angels speelden een voorbereidingsduel bij z’n oude werkgever. In de vierde inning sloeg de slugger een pitch van Derek Lowe over de omheining. Het was de enige hit van de kersverse Angel in de met 9-10 verloren wedstrijd, waarin Jurickson Profar ook eenmaal aan slag kwam.

Zijn officiële terugkeer is dinsdag 5 april als zijn nieuwe team tijdens het reguliere seizoen op bezoek gaat bij de Rangers. Hamilton verklaarde dat hij waarschijnlijk uitgejouwd gaat worden, zoals dat aan het einde van het 2012-seizoen ook al gebeurde.

Uitgefloten

“Ik vind ’t wel grappig”, aldus de rechstvelder. “Ik werd al uitgefloten toen ik hier speelde, dus waarom zouden ze dat niet doen als ik hier als Angel kom? Maar dat raakt mij niet. Ik kan daar niet mee zitten, omdat ik met die mensen geen persoonlijke band heb. Zij kennen mij niet.”

Zelf koestert de 32-jarige geen wrok; ook al verdiende zijn afscheid in Texas niet de schoonheidsprijs. Hij nam donderdag uitgebreid de tijd voor de fans. Meer dan een half uur deelde hij handtekeningen uit aan supporters, die voornamelijk Rangers-kleren aan hadden.

Victorino

In de rubriek ‘speel goed tegen jouw oude team’ kwam donderdag ook de naam van Shane Victorino voorbij. De outfielder, die nog voor de VS uitkwam tijdens de World Baseball Classic, was goed op dreef namens de Boston Red Sox tegen de Philadelphia Phillies. Hij noteerde een run en een three-run-triple en had daarmee een flinke vinger in de 6-1 overwinningspap van de Bostonians.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen