Halman slaat eerste homerun in Majors

Door

Robert Eenhoorn zal het nieuws deze morgen met een glimlach hebben vernomen. De technisch directeur van het Nederlands honkbalteam is niet meer de enige in ‘Nederland’ geboren speler met een homerun in de Major League. Vannacht sloot Greg Halman zich daarbij aan.

De 23-jarige buitenvelder van de Seattle Mariners sloeg in de achtste inning tegen de Los Angels Angels de bal over de hekken en stelde daarmee de overwinning voor zijn team veilig. Het was overigens de enige slagbeurt van Halman in de wedstrijd. Hij verving in de achtste inning center fielder Mike Carp met een 2-1 voorsprong op het scorebord.

Mede dankzij zijn homerun laat de geboren Haarlemmer aan manager Eric Wedge zien dat ze hem niet voor niets hebben opgeroepen naar het hoogste niveau. Halman speelde tot dusver mee in negen wedstrijden voor de Mariners en heeft daarbij een slaggemiddelde van .409 en zes binnen geslagen punten.

Afgelopen seizoen mocht hij al ruiken aan het hoogste niveau, maar zijn manco was dat hij te graag wilde en te vaak uit ging met een strikeout. Dit jaar brak hij zijn hand en zag daarmee zijn kans om door te breken in rook op gaan. De manager gaf hem een aantal weken geleden de kans, deze moest hij pakken, anders zouden ze een andere speler zoeken voor zijn positie.

Het is de keihard realiteit in de Major League als je geen Albert Pujols, Derek Jeter of Prince Fielder heet. Als jonge gozer moet je er direct staan, sla je een paar wedstrijden geen deuk in een pakje boter, dan is het op naar de lange busritten in de Minor League.

Robert Eenhoorn kan daar over mee praten. In een interview met Nusport vertelt de technisch directeur over zijn periode bij de New York Yankees. ,,Acheraf klote dat ik bij de Yankees zat. Het was lastig om door te breken als jong ventje. Nu kijk ik er met een speciaal gevoel op terug, dat ik hier deel van heb uitgemaakt. Als speler had ik dat niet. Ik was gefocust op het presteren en dat zat het genieten in de weg.”

De bijna twee meter lange Halman zal ongetwijfeld op de hoogte zijn van ‘het moeten presteren’ als jonge speler in de Major Leauge. Er is geen tijd om te genieten, de concurrentie is moordend.

Halman’s eerste homerun zal hem wel een dosis zelfvertrouwen geven voor het verloop van de rest van het seizoen. Overigens sloeg Robert Eenhoorn zijn enige homerun in 1997 in dienst van de Anaheim Angels.

Foto: blog.seattletimes.nwsource.com

Ook leuk om te lezen