Halman maakt indrukwekkend seizoensdebuut voor Mariners

Door

Greg Halman maakte zondagnacht zijn seizoensdebuut bij de Seattle Mariners en deed dat vol verve.

In de derde inning, bij een 3-0 achterstand op de Tampa Bay Rays, had hij met zijn eerste slagbeurt een groot aandeel in een belangrijke rally. Met een honkloper op het eerste honk een een uit sloeg Halman een single naar het rechtsveld, waarna Ichiro Suzuki de twee honklopers met een driehonkslag over de plaat sloeg.

Met een 3-3 stand sloeg hij in zijn tweede slagbeurt een vangbal naar de rechtsvelder, maar in zijn derde slagbeurt sloeg hij de belangrijkste honkslag uit zijn MLB-loopbaan tot nu toe. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg Halman een two-run triple om de Mariners een 5-3 voorsprong te bezorgen.

Opvallend van beide honkslagen was dat ze met twee slag kwamen, terwijl in voorgaande jaren het probleem vaak was dat Halman te veel drie slag kreeg.

In de achtste inning sloeg hij in zijn vierde slagbeurt een 95 MpH pitch van reliever Adam Russel het midveld in voor zijn derde honkslag van de wedstrijd.

De Mariners, die in de eerste helft van de achtste inning de voorsprong zagen verdwijnen, namen na een three-run home run van Miguel Olivo opnieuw de leiding in de tweede helft van de inning (nog voor de honkslag van Halman). Ze wonnen de wedstrijd met 9-6.

Foto: seattlepi.com

Ook leuk om te lezen