Halman en Van Mil teruggezet naar Minor League training

Door

Slechts een Nederlander kwam op dinsdag in actie , maar er was meer dan genoeg nieuws over de Nederlandse honkballers die aan de MLB Spring Training deelnamen.

Bernadina was die enige Nederlander die mocht spelen gisteren. Hij was de startende rechtsvelder in de wedstrijd tegen de Mets en speelde de gehele wedstrijd. Als leadoff ging hij 1-5 met een keer drie slag.

Hij sloeg zijn enige honkslag in de achtste inning naar het rechtsveld op het werpen van Taylor Tankersley. Een inning later was hij de laatste nul van de wedstrijd toen hij drie slag kreeg van closer Francisco Rodriguez. Bernadina scoorde een van de twee punten van de Nationals in de wedstrijd die met 5-2 verloren ging.

Het belangrijkste nieuws over Nederlandse spelers kwam echter van de spelers, die niet in actie kwamen. De Nederlandse honkbalsite kwam gisteren met de scoop. Zowel Gregory Halman als Loek van Mil zijn teruggezet naar Minor League Spring Training.

Nadat van Mil op maandag in een “B-wedstrijd” een scoreless inning gegooid had, kreeg hij te horen dat hij werd teruggezet. De coaches waren absoluut niet ontevreden, maar van Mil lijkt op dit moment nog niet klaar voor het echte grote werk.

In Minor League Spring Training moet hij de kans pakken om een plek op het roster van de Triple-A Salt Lake Bees te verzekeren. Van daaruit kan hij dan later in het seizoen wellicht nog zijn weg omhoog werken en zijn Major League debuut maken.

Een aantal weken geleden verscheen er een kort filmpje op MLB.com waarop Halos manager Mike Scioscia het over van Mil heeft. Dat filmpje zie je hier.

Ook Greg Halman (foto) kreeg slecht nieuws. Net als van Mil en eerder Shairon Martis werd hij teruggezet naar Minor League Camp. Samen met vier andere Mariners prospects moet hij zich morgen melden bij de andere Minor Leaguers.

Halman is wel al verzekerd van een plek bij de Triple-A Tacoma Rainiers, voor wie hij vorig jaar 33 home runs sloeg en 80 RBIs had. In september vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Major League en de kans lijkt erg groot dat hij ook dit seizoen weer zijn kans krijgt in de Majors.

Tijdens Spring Training ging hij in 12 wedstrijden 4-17 (.235) met 1 home run en 3 RBIs. Ook over Halman verscheen onlangs een filmpje op MLB.com, bekijk het hier.

Zonder Halman, van Mil en Martis hebben we met van den Hurk, Jones, Jurrjens, Bernadina en Jansen nog vijf Nederlanders in Major League Spring Training.

Van hen weten we dat van den Hurk vanavond in elk geval in actie komt vanavond. Hij is de starter voor de Baltimore Orioles in de wedstrijd tegen de New York Yankees.

De kans bestaat dus dat van den Hurk tegenover landgenoot Andruw Jones staat in de wedstrijd die om 12 uur vanavond Nederlandse tijd begint en uitgezonden wordt op MLB.tv.

Foto: cache2.asset-cache.net

Ook leuk om te lezen