Halladay gooit Phillies naar record

Door

Roy Halladay liet maar zeven hits toe en hielp zo de Philadelphia Phillies aan een teamrecord van 18 overwinningen in April. De New York Mets werden met 2-1 verslaan zaterdagavond. Zijn eerste 18 worpen waren strikes en hij werd de eerste pitcher sinds Sid Fernandez die dat deed in 1991. En dat terwijl hij zich niet in vorm voelde voor de wedstrijd.

,,Ik wou gewoon agressief zijn. Ik voelde me niet scherp in de bullpen, dus als ik aan het spelen was wou ik me concentreren op het gooien van betere worpen,” zei Halladay. ,,Dat was het. Aggressief zijn, strikes gooien en ik had wat hulp voor vlugge outs. Dat hielp wel.”

De winnaar van de Cy Young award in de National League vorig seizoen liet één run toe en liet maar één runner naar de eerste honk wandelen. Hij had acht strikeouts en leidde de Phillies naar hun derde opeenvolgende overwinning.

Mets’ starter Jonathan Niese probeerde Halladay te evenaren maar moest toch de duimen leggen op het laatste. Carlos Bertran sloeg Daniel Murphy binnen in de vierde inning voor New York. Mayberry Jr. sloeg een home run in de zevende inning en na de sacrifice fly van Placido Polanco in de zevende inning kwam Philly 2-1 voor.

Niese pitchte 6 1/3 innings en liet twee runs en zes hits toe. Hij gooide drie batters uit en liet er twee wandelen. Op een bepaald punt liet hij 11 batters op rij niets toe. Beide teams hebben een bye tot dinsdag.

Foto: www.neverpunt.com

 

Ook leuk om te lezen