Halladay gooit Phillies naar overwinning

Door

Philadelphia Phillies pitcher Roy Halladay had nog maar twee hits toegestaan voor hij aan de negende inning begon. Daarin sloeg Will Venable voor de San Diego Padres een run binnen, waardoor closer Antonio Bastardo op het veld kon komen om de save te behalen.

Halladay had 14 strikeouts en maar liefst 130 pitches tijdens de 3-1 overwinning tegen de Padres.

,,Ik voelde me goed,” zei Halladay. ,,Zelfs op het einde voelde ik me goed. Het was een van die dagen waar ik zelfs tijdens de middelste inning niet echt onder druk stond. Dat speelt een rol, zeker als ik dan meer pitches moet gooien. Als je het doet met veel spelers op een honk, dan vergt dat veel meer van je.”

Halladay was zo dominant met zijn changeup en curveball dat er geen baserunner van San Diego voorbij de eerste honk raakte tot in de negende inning. Hij liet maar vijf hits toe en liet één batter naar de eerste honk wandelen. Hij gooide iedereen uit van San Diego behalve pitcher Wade LeBlanc.

Shane Victorino sloeg een home run die niet buiten het speelveld ging in de zevende inning. Venable probeerde de bal te vangen maar de bal botste net tegen de rand van zijn handschoen. De bal werd nog gegooid naar de catcher maar Victorino gleed naar de thuishonk voor zijn eerste inside-the-park home run.

Ben Francisco en John Mayberry Jr. sloegen de twee andere runs binnen voor Philadelphia, Jimmy Rollins en Ryan Howard scoorden die runs.

Foto: dailylocal.com

 

Ook leuk om te lezen