Hali krijgt franchise tag van Chiefs

Door

De Kansas City Chiefs hebben een franchise tag geplaatst op linebacker Tamba Hali. Op woensdag zeiden de Chiefs dat ze nog steeds hopen op een langetermijncontract met hem, en door hem nu de tag te geven hebben ze meer tijd om gesprekken aan te gaan.

Als een niet-exclusieve franchise speler krijgt Hali volgend seizoen gegarandeerd het gemiddelde loon van de vijf best betaalde linebackers in de NFL. Als hij blijft bij Kansas City, tenminste.

Als niet-exclusieve franchise speler is het nog steeds mogelijk om te onderhandelen met andere teams, en als hij vertrekt krijgen de Chiefs zeker twee keuzes in de eerste ronde van de NFL Draft van het team dat hem binnenhaalt.

,,Tamba speelt een sleutelrol in ons footballteam, en we hebben enorm veel respect voor hem, zowel persoonlijk als professioneel,” zei manager Scott Pioli. ,,We willen dat Tamba lid blijft van onze ploeg en willen zeker verder werken aan een langetermijncontract.”

Hali werd in de eerste ronde van de NFL Draft in 2006 gekozen door de Chiefs uit Penn State University. Hij speelde eerst defensive end maar maakte de succesvolle overstap naar outside linebacker. Hij had vorig seizoen 14,5 sacks, 50 tackles en veroorzaakte vier fumbles.

Foto: arrowheadaddict.com

Ook leuk om te lezen