Haarlem denkt aan ‘Gregory Halmanplein’

Door

Een eigen plein voor de in november 2011 doodgestoken Gregory Halman. Dat idee leeft op dit moment in de gemeente Haarlem. Dit meldt de regionale omroep RTVNH.

De Haarlemse Actiepartij heeft via fractielid Jan Baaijens actie ondernomen om het plein voor het Pim Mulierstadion te vernoemen naar de speler die vorig jaar nog zijn wedstrijden speelde voor de Seattle Mariners.

Baaijens heeft volgens RTVNH zelf al actie ondernomen richting de familie. Deze reageerden positief op het voorstel. Datzelfde gevoel overheerst bij de betrokkenen van de honkbal, waar Baaijens ook informeerde.

De volgende stap is om goedkeuring te krijgen van zowel de honkbalbond als de gemeente Haarlem. Stemmen beide partijen toe, dan staat niks meer een’Gregory Halmanplein’ in de weg.

Halman groeide op in Haarlem en debuteerde bij het Haarlemse Kinheim op 16-jarige leeftijd in 2003 in de Nederlandse Hoofdklasse.

In 2004 tekende hij vervolgens een contract bij de Seattle Mariners, waarvoor hij in 2010 in de Major League Baseball zou debuteren.

Halman werd in november 2011 doodgestoken in Rotterdam. De hoofdverdachte is zijn broer Jason, die nog steeds vastzit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen