Haalt Phil Jackson Lamar Odom naar Knicks?

Door

Los Angeles Clippers v Miami Heat

De magie van Phil Jackson doet zijn intrede bij de New York Knickerbockers. Het team dat dit seizoen grandioos teleurstelde is namelijk goed op weg om Lamar Odom aan te trekken en dat voor het seizoen woensdagnacht eindigt, aldus ESPN. Odom zou dit seizoen geen wedstrijd meer spelen maar zal wel kunnen genieten van een ongegarandeerd contract in zijn ‘tweede’ seizoen.

Jackson kent Odom natuurlijk goed. De veelzijdige forward was een belangrijke speler voor de LA Lakers, toen die in 2009 en 2010 back-to-back titels binnen haalden. Jackson heeft nooit een geheim gemaakt van het feit dat hij fan is van het spel van Odom. Sinds hij de Lakers in 2011 noodgedwongen verliet door een trade naar de Dallas Mavericks is Odom echter op het minder goede pad. Hij zou verslaafd geraakt zijn aan cocaïne en moest zich ook laten behandelen tegen een alcoholverslaving.

Begin dit jaar tekende Odom een contract bij het Spaanse Laboral Kutxa. Hij speelde er echter maar twee wedstrijden omwille van een rugblessure. De hoop bij de Knicks is dat Jackson nieuw leven kan blazen in de carrière van Odom en hem kan klaarstomen om volgend seizoen bij te dragen tot het succes van het team. De Knicks hebben dan ook weinig financiële ruimte om deze zomer iets te forceren in free agency.

Phil Jackson en de Knicks nemen dus een risico met Odom maar de prijs is relatief klein indien dit project faalt. Maar als het werkt, is het de eerste geniale zet van Jackson bij zijn ‘nieuwe’ club.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen