Guillen woedend na nederlaag White Sox

Door

Het was al weer even geleden sinds de laatste woede-uitbarsting van Chicago White Sox-manager Ozzie Guillen, maar na afloop van de met 9-8 verloren wedstrijd bij de Toronto Blue Jays, na veertien innings, was het dan eindelijk weer eens zover. ,,We stink. Flat-out stink“, zo barstte de Venezulaan weer eens ouderwets uit zijn voegen.

,,Het ging van een hele goede wedstrijd naar een horse shit wedstrijd”, foeterde Guillen na afloop. ,,Het was goed omdat we terugkwamen en terugknokten. Maar na de negende inning, we f***ing stink. Flat-out stink.”

De nederlaag van de White Sox in Toronto was de vierde in de laatste zes wedstrijden. Ook in Canada stond Chicago weer lange tijd aan de verkeerde kant van de score, maar de ploeg slaagde erin om tot drie keer terug van een achterstand komen. Een RBI double met twee man uit van Paul Konerko zorgde in de negende inning voor de gelijkmakende 8-8, en leidde tot de niet meer verwachte extra innings.

Guillen: ,,Maar daarna waren we horse shit. Onze aanval f***ing zoog na die negende inning.”

Het was vooral het gebrek aan clutch hitting dat de White Sox opbrak in overtime. Tot drie maal toe had de ploeg honklopers in scoringspositie, maar evenzo vaak bleef de beslissend klap uit. En omdat de ploeg in de series met de Bue Jays al zeventien keer had gefaald in dezelfde situatie, was het geduld van Guillen al danig op de proef gesteld.

,,En dan kunnen de spelers wel zeggen”, zo vervolgde Guillen z’n tirade, ,,’Hey, we hebben veertien innings gespeeld, we hebben gevochten als leeuwen’, nou, that’s a bunch of shit. Teruggeknokt, ja, dat deden we, negen innings lang. Maar ik heb deze zelfde shit, met mannen in scoringspositie, nou wel lang genoeg gezien.”

Uiteindelijk was het Corey Patterson die met een homerun vanaf een pitch van reliever Gavin Floyd de thuisploeg de overwinning bezorgde: 9-8.

,,Ik ben op, helemaal op”, zo sloot Guillen af. ,,Ik voel me alsof het september is. Vraag het m’n coaches, hen vergaat het precies eender. En we zitten nog niet eens in f***ing juni!”

Foto: thesportsbank.net

Ook leuk om te lezen