Gudjohnsen op weg naar Seattle Sounders

Door

Eidur Gudjohnsen lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de MLS. De IJslandse international trainde woensdag voor het eerst mee bij de Seattle Sounders, een van de beste ploegen in de league dit seizoen en de huidige nummer drie in de Western Conference. Als beide partijen tevreden zijn met wat ze zien, speelt Gudjohnsen tot het einde van het seizoen bij de Sounders. De 33-jarige aanvaller was transfervrij nadat hij zijn contract bij het Griekse AEK Athene had laten ontbinden.

Tussen 2000 en 2009 speelde Gudjohnsen voor Chelsea en FC Barcelona. Bij die laatste ploeg won hij in 2006 de Champions League. In totaal scoorde hij meer dan tachtig goals in de Europese topcompetities.

“De interesse kwam van zijn kant en was onverwachts”, stelt general manager Adrian Hanauer. “De club werd gebeld door de managers van Gudjohnsen en natuurlijk wilden we hem graag zien. Als je de kans krijgt om te werken met een speler met zijn kwaliteit en zijn cv, dan kan je dat niet laten schieten. Het lijkt een goede jongen, hij wil echt laten zien wat hij kan en hij voelt zich op zijn gemak hier in de omgeving.”

Deze kwam er nog een Scandinaviër naar de Major League Soccer. De Zweed Christian Wilhelmsson tekende een contract tot een met het einde van het seizoen bij Los Angeles Galaxy. Daarna heeft de 32-jarige speler en de club nog een optie voor drie jaar liggen. Wilhelmsson trainde de afgelopen week mee bij de club van David Beckham en Robbie Keane en dinsdag de eerste speelminuten in het reserve-elftal van de regerend kampioen.

De middenvelder, die de afgelopen jaren in het Midden-Oosten speelde, kan zijn debuut maken op 14 september in de thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids.

Ook leuk om te lezen