Grizzlies voltooien stunt en schakelen Spurs uit

Door

Voor de Memphis Grizzlies kunnen de play-offs na vrijdagavond al niet meer stuk. In het eigen FedEx Forum was het team van coach Lionel Hollins met 99-91 te sterk voor de San Antonio Spurs en brachten daarmee de stand in de serie op 4-2.

Hiermee is de stunt definitief en zijn de Spurs, het team met het beste record van de Western Conference gedurende de reguliere competitie, uitgeschakeld.

,,Niemand gaf ons vooraf ook maar een kans tegen de Spurs,” zei een dolblije Hollins na afloop. ,,Dat maakte voor ons ook niet veel uit, omdat wij wel wisten hoe goed we konden spelen. Daarnaast gaf het geen enkele druk, aangezien als we verloren hadden niemad het verrassend had gevonden.”

Zach Randolph was wederom van grote waarde voor de thuisploeg. Hij maakte 31 punten en daarvan scoorde hij er 17 in het laatste kwart. ,,Het is een ongelooflijke prestatie. Niet alleen voor alle Grizzlies fans, maar ook voor de stad Memphis. Toch mogen we hier niet te lang bij stil blijven staan, we moeten door. Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd voor ons,” aldus Randolph.

De prestatie van de Grizzlies wordt nog knapper als de playoff resultaten vanuit het verleden er bij worden gehaald. Tot deze serie hadden de Memphis Grizzlies een 0-12 record gedurende de play-offs.

Bij de Spurs, waar Tony Parker met 23 punten de belangrijkste man was, kwam de uitschakeling hard aan. ,,Het gehele seizoen ontvingen wij van iedereen de complimenten over ons spel en winstpartijen. Daar koop je nu helemaal niks meer voor. De Grizzlies waren feller en wilden dit meer dan ons. Het is echt zonde dat het nu klaar is voor ons na zo’n sterk regulier seizoen,” vond Parker.

De Grizzlies nemen het nu in de volgende ronde op tegen de Oklahoma City Thunder.

Zie hier de samenvatting tussen Spurs en de Grizzlies

Foto: media.fresnobee.com

3 Reacties
 1. Darch 9 jaar ago

  “Het team met het beste record gedurende de reguliere competitie…” Tsk, tsk.

 2. SGT-Punani 9 jaar ago

  niet helemaal hoor. de bulls hadden het beste record. bulls : 62-20 spurs: 61-21.
  ze hadden wel het beste record van west.

 3. Sport Amerika 9 jaar ago

  Helemaal gelijk, Western Conference was weggelaten.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen