Grizzlies verrassen Spurs

Door

De Memphis Grizzlies hebben een motto voor de play-offs welke nu al boekdelen spreekt. Hun motto is: Laten we geschiedenis schrijven. Door de eerste wedstrijd van de play-offs te winnen, tegen de San Antonio Spurs, hebben de Grizzlies nu al geschiedenis geschreven.

De 101-98 overwinning van gister avond was de allereerste overwinning in de play-offs voor de organisatie, welke al 16 jaar mee draait in de NBA. Na 12 verloren play-off wedstrijden op rij is huidige coach Lionel Hollins opgelucht met de overwinning.

,,Het is leuk vanuit een irritatie perspectief, omdat ik geen vragen hoef te beantwoorden over het feit dat we op 0 uit 13 zouden staan. We staan in de play-offs, voor mij is het niet belangrijk dat we de eerste overwinning ooit hebben gepakt.”

Zach Randolph, 25 punten en 14 rebounds, speelde erg goed en Shane Battier schoot een belangrijke driepunter raak waardoor de Grizzlies, met nog 23,9 seconden te gaan, op voorsprong kwamen.

In een jong team waren de veteranen nodig om de eerste overwinning uit het vuur te slepen. Battier over de overwinning en zijn schot: ,,Het is fantastisch, ik ben erg blij voor deze stad. De meeste jongens kennen de pijn niet die deze stad op basketball gebied te verdragen heeft gehad. Het zal een feest zijn vanavond. Als je een uit wedstrijd speelt en twee punten achter staat kun je net zo goed voor de driepunter gaan.”

De Spurs speelden zonder Manu Ginobili en hadden een geweldige kans om nog gelijk te komen. Vlak voor de zoemer kreeg Richard Jefferson een open driepunter van de kop van de bucket, maar de forward kon deze kans niet verzilveren.

Tony Parker was goed voor 20 punten, maar de aanval leek teveel afhankelijk van de Franse guard zonder zijn maatje Ginobili op het veld. Coach Popovich kon nog geen duidelijkheid geven over of de Argentijn in de tweede wedstrijd wel zal spelen. Tim Duncan scoorde 16 punten en pakte 13 rebounds.

Duncan toonde respect voor het spel van zijn tegenstander: ,,Zach (Randolph) speelde geweldig en maakte met Marc (Gasol) enkele geweldige schoten. Het zijn twee grote jongens waarop het spel van de Grizzlies ook is gebaseerd. Het is duidelijk dat we meer aandacht aan die twee moeten besteden.”

Woensdag ontmoeten de twee teams elkaar opnieuw in San Antonio.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Spurs.

Foto: thesportsbank.net

Ook leuk om te lezen