Grizzlies stunten vrolijk verder tegen Thunder

Door

Zonder enige twijfel ligt het momentum bij Memphis Grizzlies. De ploeg die voor de 2011-editie van de playoffs nog nooit een wedstrijd wist te winnen in de verlenging van het seizoen is bloody hot. Nadat zij de basketbalwereld verrasten met de overwinning op San Antonio gaat Memphis vrolijk verder met stunten. In de eerste partij van de halve finale moest Oklahoma er met 114-101 aan geloven.

,,Iedere keer als je een uitoverwinning pakt, dan steel je die zege. Ik ben gewoon blij dat we gespeeld hebben zoals we dat ook gedaan hebben in de zware serie tegen San Antonio en dat zonder veel voorbereiding. Ik ben verheugd. Moe, maar verheugd”, meldde een gelukkige Grizzlies coach Lionel Hollins.

Misschien is het voor Memphis maar goed ook dat ze zich pas vrijdag plaatsten voor de tweede ronde en zondag al aan de bak konden. Zo blijven ze in hun flow. En soms is het beste motto in de sport heel simpel: ‘niet denken, maar doen’. Zeker als je nog zweeft van het vorige succes.

Hoe dan ook de stuntploeg leed er in de openingswedstrijd tegen Oklahoma City Thunder totaal niet onder. Zeker hun ‘grote jongens’ niet. Center Mark Gasol noteerde weer eens een double-double. Het broertje van maakte 20 punten en greep 13 rebounds. Zach Randolph, de puntenplaag voor de Spurs, was met 34 punten en 10 ballen van het bord, opnieuw de uitblinker bij Memphis.

Dat gaf Thunder-forward Kevin Durant, zelf ook maker van 33 punten en plukker van 11 rebounds, eerlijk toe. ,,Hij is een beest. Je kan hem niet stoppen. We moeten ze moeilijke schoten laten nemen, zoals Randolph doet. Maar als hij ze er gewoon ingooit, dan is hij niet tegen te houden”, aldus de All Star.

Opvallend genoeg stond Thunder 52 punten in de paint toe. Memphis is de ploeg die met 51,5 punt per wedstrijd weliswaar het meest productief is in de bucket in de NBA, maar met center Kendrick Perkins en power forward Serge Ibaka in de buurt deden mannen als Gasol hun werk meer dan goed. Oklahoma kon naast Randolph ook niets doen aan het andere sterke punt van de opponent.

Hollins sprak van een gestolen zege. Dat was het echter allerminst. Zo goed als de hele partij hadden de Grizzlies de overhand. Met een 20-7 tussensprint kwam Oklahoma terug tot 61-58. Dat was het moment voor Randolph om er weer wat ballen door het netje te gooien. En uiteindelijk wonnen de bezoekers royaal met 13 punten verschil.

,,We moeten Randolph beter onder controle houden en ervoor gaan zorgen dat hij schoten gaat missen”, luidt de opdracht voor dinsdag en verder van Scott Brooks aan zijn manschappen. ,,Dat wordt niet gemakkelijk”, voegt hij eraan toe.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Thunder.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen