Grizzlies pakken indrukwekkende zege op Celtics

Door

Met twee oud Boston Celtics spelers, Powe en Allen, in de gelederen waren de Memphis Grizzlies afgelopen nacht met 90-87 te sterk voor de Celtics in hun eigen TD Garden.

Tony Allen, 9 punten en 5 assists, vervult al langer een belangrijke rol voor de Grizzlies, maar ook Leon Powe was deze avond belangrijk met 13 punten in slechts 17 minuten.

Powe over de wedstrijd: ,,Als je in een uitwedstrijd een geweldig team als deze verslaat en dat ook nog doet doormiddel van goede verdediging dan is dat een super iets voor een jong team zoals de onze. Dat maakt ons zelfvertrouwen alleen maar groter.”

Celtics coach Doc Rivers gaf krediet aan zijn voormalig speler: ,,Leon Powe was de gevaarlijkste man op aarde deze avond. Het is niet alsof ze ons in de luren hebben gelegd. Ze gingen gewoon voor elke score dwars door ons heen.”

Paul Pierce had 22 punten en kreeg een goede kans om de wedstrijd gelijk te trekken, maar zijn driepunter ging mis in de zoemer. Rajon Rondo scoorde had 6 punten, 11 rebounds, 11 assists en 7 steals, maar nam en miste met nog 18 seconden te gaan een slecht schot.

De stand was op dat moment 88-87 in het voordeel van de Grizzlies. Een goede aanval had de wedstrijd een hele andere wending kunnen geven. Coach Rivers had de aanval liever anders gezien: ,,Het is makkelijk om de beslissing nu in twijfel te nemen. Ik denk alleen dat onze beste speler, Paul Pierce, op zo’n moment de bal moet krijgen.”

De jonge Grizzlies verstevigen met de knappe overwinning hun achtste plek in het westen en kruipen dichter bij, nummer 7, de Hornets. Met nog 10 wedstrijden te gaan staat het team uit Memphis op 40-32. De Grizzlies nemen het morgen op tegen de Bulls in Chicago.

De Celtics doen slechte zaken in de race om de eerste plek in het oosten. Het team staat nu op 50-20 en ziet de Chicago Bulls verder uit lopen en de Miami Heat naderen. De volgende wedstrijd van de Celtics is morgen in Boston tegen de Bobcats.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Celtics.

Ook leuk om te lezen