Grizzlies moeten Gay weken missen

Door

Slecht nieuws voor de Memphis Grizzlies. Forward Rudy Gay zal minstens vier weken uit zijn met een blessure aan zijn linkerschouder. Hij liep zijn blessure op tijdens de 102-91 overwinning tegen de Philadelphia 76ers. De afwezigheid van Gay zorgt alleszins voor heel wat kopzorgen bij het team en het ziet nu zijn kansen slinken om de play-offs te halen.

Volgende week begint de speler aan zijn revalidatie en zal binnen vier weken een evaluatie ondergaan om te zien of hij terug speelkaar zal zijn. De forward heeft een gemiddelde van 19,8 punten per wedstrijd met zes rebounds.

Memphis had net vier overwinningen op rij geboekt en strijden momenteel samen met de Utah Jazz en Denver Nuggets voor de laatste plaats voor de play-offs in de Westen Conference.

Voor het team is het al sinds het seizoen 2005-2006 dat ze nog eens deelnamen aan de play-offs. Gay is niet enkel voor zijn statistieken een zeer belangrijke pion in het team, ook zijn capaciteit om op de kritische momenten koel te blijven is een groot voordeel.

Al twee maal zorgde hij in de slotseconden van de wedstrijd met een beslissend shot voor de overwinning: tegen de Toronto Raptors op 24 januari en thuis tegen LeBron James en zijn Miami Heat.

Foto: memphisflyer.com

Ook leuk om te lezen