Griffin wint Slam Dunk Contest 2011

Door

Blake Griffin, forward van de Los Angeles Clippers, heeft de dunk contest gewonnen tijdens het NBA All-Star weekend.

Dat deed hij door in de finale over de motorkap van een wagen te springen en de bal tweehandig door de ring te dunken. Teamgenoot Baron Davis gaf hem de pass. Ondertussen was het koor van Crenshaw, California, ‘I believe I can fly’ aan het zingen.

,,Er ligt een lichte druk op ons om een mooie show te vertonen, maar ik denk dat iedereen het fantastisch deed,” zei Griffin, die in de finale won van Javale McGee van de Washington Wizards.

De dunk van Griffin over de wagen toont aan hoe atletisch hij wel is, maar ook zijn hollywood-gehalte kwam zo aan de oppervlakte. ,,Toen ze me zeiden dat er geen regels zijn vroeg ik of ik over een wagen mocht springen,” zei Griffin. ,,Ik mocht, dus deed ik het. Het koor was een idee van Baron Davis.”

Griffin is nog maar de derde speler die de NBA Slam Dunk contest wint in eigen huis, na Isiah Rider in 1994 te Minneapolis en Michael Jordan in 1988 te Chicago.

Vanavond speelt de rookie nog mee in de All-Stargame, nadat hij ook de rookies aan de overwinning hielp in de rookie-sophomore wedstrijd en de Slam Dunk Contest op zijn naam schreef.

Zie hier een terugblik op de Slam Dunk Contest 2011:

Foto: blogcdn.com

Ook leuk om te lezen