Griffin maakt zich geen zorgen om blessure

Door

Rookie sensatie Blake Griffin zegt dat hij zich geen zorgen maakt om zijn gekneusde linker elleboog die hij maandagnacht opliep in de 112-105 nederlaag op bezoek bij de Dallas Mavericks. ,,Het ziet er erger uit dan dat het lijkt,” aldus Griffin die wijst naar het grote pak ijs gewikkeld om zijn linkerarm.

De forward van de Clippers landde hard op de vloer tegen het einde van het derde kwart na een fout van Dallas center Brendan Haywood. Griffin ging op zijn bekende explosieve manier naar de ring voor een monsterdunk, maar Haywood dacht daar anders over en trok Griffin naar beneden. De scheidsrechter trakteerde Haywood vervolgens op een flagrant foul.

Nadat Griffin een beschermende mouw over zijn linkerarm had getrokken speelde hij nog anoniem vier minuten mee in het laatste kwart. Griffin maakte daarin één punt, ging voortijd naar de kant en zag Dallas met de overwinning aan de haal gaan. Griffin eindigde met 22 punten een 11 rebounds nadat hij eerder op de dag hoorde dat topscorer Eric Gordon drie tot vier weken niet kan spelen vanwege een polsblessure.

De Clippers verlieten de American Airlines Center met opgeluchte adem nadat röntgenfoto’s lieten zien dat Griffin’s elleboog slechts gekneusd is. De spelers klaagden al eerder over de harde fouten die de rookie krijgt te verduren. Coach Vinnie del Negro nuanceerde het. ,,Deze dingen gebeuren nou eenmaal. Blake speelt onder het bord en probeert altijd aan te vallen en tegenstanders willen niet dat hij tot scoren komt.”

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Clippers en de Mavericks.

Foto: nba-ground.com

Ook leuk om te lezen