Grieperige Marcum te sterk voor Astros

Door

Milwaukee Brewers’ pitcher Shaun Marcum vergat even dat hij griep had en maakte het de slagorde van de Houston Astros wel heel moeilijk. In zeven scoreloze innings liet hij maar drie hits toe en de Brewers wonnen de wedstrijd makkelijk met 5-0 vrijdagavond.

,,De griep gaat rond in het clubhuis, maar we moeten ons werk blijven doen,” zei Marcum. ,,Mijn benen voelden slap aan. Ik gooide heel wat curveballs om ze wat te verstrooien. De locatie van mijn fastballs waren niet altijd even goed.”

Marcum liet vier runs en twee home runs toe in zijn laatste start tegen Houston, maar liet vrijdag zelfs geen runner langs de tweede honk gisteren. Hij gooide zes batters uit en liet er twee wandelen.

De Brewers maakten vlug werk van Astros’ pitcher Brett Myers. Ryan Braun sloeg zijn tiende home run van het seizoen in de eerste inning. Twee pitches later sloeg Prince Fielder een bom over de rechtermuur.

Meyers pitchte zes innings, liet vijf hits toe en had vier earned runs. Hij liet er drie wandelen en gooide er acht uit.

Fielder sloeg nog een double in de derde inning waardoor hij zijn 25e run van het seizoen binnensloeg en Braun sloeg zijn 23e binnen in de zevende inning waardoor het 5-0 werd.

Braun heeft nu al in alle 25 seizoenswedstrijden zich veilig op een honk geslagen, waardoor het teamrecord nog wat wordt aangedikt. Vanavond nemen beide teams het terug op tegen elkaar in het Minute Maid Park in Houston.

Foto: bluejays.gearupforsports.com

 

Ook leuk om te lezen