Greinke op alle vlakken belangrijk voor Brewers

Door

Zack Greinke, pitcher van de Milwaukee Brewers, weet naast hoe hij de batters moet aanpakken ook zelf zijn weg met de baseballbat. Tijdens de 6-4 overwinning tegen de Washington Nationals sloeg hij een homerun om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Daarnaast had hij ook tien strikeouts in zeven innings.

De stap naar de National League zorgt ervoor dat hij op reguliere basis mag batten. ,,Ik praat er vaak over,” zei Greinke, die bij de Kansas City Royals niet veel mocht batten. ,,Het is leuker om zo te spelen. Het voelt alsof je meer doet in het spel.”

Prince Fielder had vier runs batted in voor de Brewers, die in nu 13 van de laatste 16 wedstrijden hebben gewonnen, waarvan nu zes opeenvolgend. Thuis zijn ze vooral sterk, met negen opeenvolgende overwinningen in Miller Park.

Michael Morse sloeg zijn derde home run in drie dagen voor de Nationals, die er vijf op een rij verloren. Het was een three-run homer die de bordjes in evenwicht bracht. Jayson Werth sloeg een single, Laynce Nix een double .

Greinke haalde uit naar de eerste pitch van Jason Marquis in de vijfde inning. Met resultaat, een home run die Milwaukee de 4-3 voorsprong gaf. Yuniesky Betancourt gaf Milwaukee een 6-4 voorsprong met een double in de achtste inning.

Vrijdag komen de San Fancisco Giants naar Milwaukee om het tegen de Brewers op te nemen. Sterpitcher Tim Lincecum zal het op de eerste dag opnemen tegen de tot nog toe beste pitcher van Milwaukee, Shaun Marcum.

Foto: henrywiggen.blogspot.com

 

Ook leuk om te lezen