Gregorius bunt Arizona naar de overwinning in extra innings

Door

Arizona Diamondbacks v Washington Nationals

Een hoofdrol voor landgenoot Didi Gregorius gisteravond, bij een 2-2 stand tussen de Arizona Diamondbacks en de Washington Nationals zorgde hij met een squeeze bunt voor de 3-2 voorsprong waarna closer Heath Bell het afmaakte. De Diamondbacks blijven hiermee koplopers in de NL West waar ze een voorsprong van 3.5 wedstrijden hebben op de San Diego Padres. Hieronder het winnende punt van de D-Backs:

Leading Off

De soap rond Alex Rodriguez en de New York Yankees blijft zich voortzetten. Afgelopen woensdag gaf GM Brian Cashman nog een stukje advies aan A-Rod die in een tweet had neergezet dat hij misschien binnenkort weer op het veld kan staan. Nu zijn de laatste berichten dat A-Rod juist heel erg twijfelt of hij dit jaar uberhaupt nog in actie zal kunnen komen voor de Yankees. Op het veld verging het de Yankees ook niet al te best, tegen de Texas Rangers werd met 2-0 verloren dankzij een geweldige wedstrijd van werper Derek Holland. Ook deze overwinning werd mede mogelijk gemaakt door een Nederlander, Jurickson Profar zorgde met een homerun namelijk voor de 2-0.

Three Strikes

  • Gaan de Los Angeles Angels voor de All-Star Game nog aan een comeback beginnen? De ploeg van Mike Trout en consorten is in ieder geval goed bezig. Gisteren werd na tien innings met 3-1 van de Detroit Tigers gewonnen en hiermee werd de sweep voltooid. De duurbetaalde veteranen Albert Pujols en Josh Hamilton zorgden voor de overwinning. Detroit staat ondanks de sweep nog steeds bovenaan in de AL Central maar heeft nog maar een voorsprong van 2.5 wedstrijden op de Cleveland Indians.
  • De Boston Red Sox wonnen hun eerste wedstrijd van de series tegen de Toronto Blue Jays met 7-4. De vraag is echter hoe het met Jon Lester gaat. Hij verliet in de achtste inning de wedstrijd nadat hij pijn in zijn heup kreeg. Lester zelf beweert dat het wel mee zal vallen en dat hij niet net als Clay Buchholz wedstrijden zal moeten missen.
  • Yasiel Puig had wederom een groot aandeel in een overwinning van de Los Angeles Dodgers. De Dodgers wonnen met 6-4 van de Philadelphia Phillies en dat was mede dankzij een belangrijke hit van Puig in de zevende inning waarmee hij zijn team op een 5-4 voorsprong bracht. Puig’s slaggemiddelde is nu .427 en hij heeft daarnaast zeven homeruns en zestien RBI’s in slechts 23 wedstrijden.

Seventh Inning Stretch

Didi Gregorius bezorgde zijn team de overwinning met een bunt, eerder in diezelfde wedstrijd was Ian Desmond minder succesvol. Aaron Hill wilde namelijk niet meewerken:

Marlon Byrd nam in de wedstrijd tegen de Colorado Rockies het heft zelf in handen. De New York Mets wonnen met 3-2 en dat kwam vooral dankzij Byrd:

Nog een keer terug naar Washington, waar er wat commotie was nadat er een klein brandje ontstond in één van de lichtmasten:

Going Dutch

  • Jurickson Profar was 1 uit 2 met een homerun, een walk en twee runs
  • Didi Gregorius was 2 uit 5 met één RBI
  • Roger Bernardina ging 0 uit 2
  • Kenley Jansen deed de deur op slot voor de Dodgers en pikte zijn zevende save op.

Scoresheet

Philadelphia Phillies (38-42) @ Los Angeles Dodgers (36-42) 4-6

Kansas City Royals (36-40) @ Minnesota Twins (35-40) 1-3

Toronto Blue Jays (39-39) @ Boston Red Sox (48-33) 4-7

Cleveland Indians (40-38) @ Baltimore Orioles (44-36) 3-7

New York Mets (32-43) @ Colorado Rockies (39-41) 3-2

Arizona Diamondbacks (42-36) @ Washington Nationals (39-39) 3-2

Chicago Cubs (33-44) @ Milwaukee Brewers (32-45) 7-2

Los Angeles Angels (36-43) @ Detroit Tigers (42-35) 3-1

Texas Rangers (46-33) @ New York Yankees (42-36) 2-0

Ook leuk om te lezen