Greenway krijgt geen franchise tag van Vikings

Door

De Minnesota Vikings zullen hun niet-exclusieve franchise tag plaatsen op linebacker Chad Greenway. Dit betekent dat zowel wide receiver Sidney Rice als defensive end Ray Edwards potentiële free agents kunnen worden.

Alles hangt af van de gespreken betreffende de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, waarvan de huidige vervalt op 3 maart. De kans op een lockout zit er nog steeds in als er geen nieuwe overeenkomst wordt gevonden, wat kan betekenen dat er geen American Football zal gespeeld worden in de NFL volgend seizoen.

De Vikings hebben dus geen exclusieve tag geplaatst op Greenway, waardoor hij wel nog kan onderhandelen met andere teams. Als er een team een bod doet op de speler kan Minnesota kiezen om het bod te evenaren of om twee first round picks te krijgen van dat team als middel van compensatie.

Enkel Indianapolis Colts-quarterback Peyton Manning en Philadelphia Eagles-quarterback Michael Vick hebben tot nog toe de exclusieve tag gekregen.

Greenway werd in 2006 door de Vikings gekozen in de eerste ronde van de NFL draft, met de 17e keuze. Hij speelde college football bij de Iowa Hawkeyes waar hij een schitterende carrière had.

In zijn eerste preseasonwedstrijd tegen de Atlanta Falcons scheurde hij een kruisband en moest zijn rookieseizoen doorbrengen op de bank. Sinds 2007 is hij starter bij de Vikings. Vorig seizoen eindige hij met 144 tackles, een sack en een veroorzaakte fumble.

Foto: thegazette.com

Ook leuk om te lezen