Green Bay Packers bereiken akkoord met tight end Finley

Door

Waar een gevecht over de franchise tag aanstaande leek hebben de Green Bay Packers onverwachts een deal weten te bereiken met Jermichael Finley. De tight end heeft toegestemd met een contractverlenging voor twee seizoenen met een totale waarde van vijftien miljoen dollar.

Op Twitter liet Finley weten blij te zijn met zijn nieuwe contract: “De berichten zijn waar, mijn dank gaat uit naar de Packers organisatie, al mijn fans en mijn vrouw. Ik kan niet wachten om ook de komende twee jaren een Packers uniform te dragen, en samen met mijn ploeggenoten en coaches te werken aan dat ene doel.”

De 25-jarige Finley ving in 2011, het beste seizoen van zijn nog jonge carrière, 55 passes voor 767 yards en 8 touchdowns. Ondanks dat de verwachtingen bij aanvang van het seizoen hoger lagen lijkt het zeker dat Finley de stijgende lijn over de komende jaren door zal trekken.

Finley zou als eerste van de nieuwe generatie tight ends, waar ook Jimmy Graham, Rob Gronkowski en Aaron Hernandez toe behoren, de markt op gaan als free agent, en gezien zijn belangrijke rol in de aanval van de Packers had het team de franchise tag klaarliggen in het geval dat ze geen overeenstemming konden bereiken met de tight end.

Doordat het team Finley langer aan zich heeft kunnen binden kunnen de Packers nu overwegen om free agent quarterback Matt Flynn te ‘franchisen.’ In de ideale situatie zijn de Packers dan in staat hem te ruilen voor enkele draft picks, zoals de New England Patriots in 2009 Matt Cassel naar de Kansas City Chiefs stuurden, maar wanneer geen enkel team bereid is om draft picks in te leveren voor de diensten van Flynn bevinden de Packers zich in een situatie waarin hun backup quarterback miljoenen meer verdiend dan starter Aaron Rodgers. Er staat general manager Ted Thompson dus nog een moeilijke keuze te wachten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen