Granlund scoort wereldgoal op WK

Door

De Fin Mikael Granlund heeft tijdens de halve finale op het WK tegen Rusland een vorm van klasse laten zien waarmee ze in Minnesota waarschijnlijk bijzonder blij zullen zijn. De center die in 2010 als negende pick binnen werd gehaald door de Wild, nam op spectaculaire wijze de openingstreffer voor zijn rekening.

Het afgelopen jaar speelde de 19-jarige Granlund nog voor HIFK in de Finse ijshockeycompetitie, maar de kans is groot dat hij zich komend seizoen mag gaan bewijzen tijdens het voorbereidende trainingskamp van de Minnesota Wild. Als hij dan dezelfde klasse laat zien als bij deze goal, behoort een vaste plek in de tweede lijn van de Wild zeker tot de mogelijkheden.

De goal omschrijven doet de schoonheid eigenlijk geen eer aan, dus laten we het er maar bij dat Granlund het doelpunt op een lacrosse-achtige wijze achter de Russische goalie Konstantin Barulin werkte. Voor een duidelijker beeld moet je hem hieronder zelf maar even bekijken.

De Finnen wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 3-0 en mogen vandaag in een Scandinavisch onderonsje met Zweden gaan uitmaken wie de wereldkampioen van 2011 wordt.

Bekijk hier de wereldgoal van Granlund tegen Rusland:


Foto: goironpigs.com

 

Ook leuk om te lezen