Grand slam Victorino bezorgt Red Sox plek in World Series

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game SixDe Boston Red Sox bereikten gisteren voor het eerst sinds een kampioenschap in 2007 de World Series. In deze zesde wedstrijd van de ALCS tegen de Detroit Tigers wonnen de BoSox met 5-2 en daarmee de serie met 4-2. Een grand slam in de zevende inning bleek de beslissing en ook Xander Bogaerts was weer van waarde voor zijn club.

Sterke pitchers
De beide startende werpers zorgden aanvankelijk voor weer een boeiend pitchers’ duel. Clay Buchholz en AL Cy Young-kandidaat Max Scherzer hielden de tegenstander van het scorebord totdat de Bogaerts in de vijfde inning het eerste punt scoorde. De Nederlander sloeg met twee uit een tweehonkslag tegen de Green Monster, waarna hij door Jacoby Ellsbury over de thuisplaat werd geslagen.

De bezoekers lieten het hier niet bij zitten en antwoordden in de volgende inning. Buchholz begon met een vrije loop voor Torii Hunter en een single van Miguel Cabrera. Red Sox-coach John Farrell reageerde door zijn succesvolle bullpen in te schaken, maar dit keer werkten het niet. Franklin Morales gooide vier wijd tegen Prince Fielder en kreeg een two-run single om de oren van Victor Martinez, waardoor de Tigers een 1-2 voorsprong namen.

Dat het in deze inning bij 1-2 bleef, was overigens te danken aan deze knappe actie van Dustin Pedroia en slecht honklopen van Prince Fielder.

Nog een keer voor de duidelijkheid, Fielder dook BIJNA helemaal terug naar het derde honk.

FielderFlop

De thuisploeg brak vervolgens in de zevende inning de wedstrijd open. Jonny Gomez leek als leadoff hitter de stand alweer gelijk te trekken maar kwam een klein beetje tekort om de bal over de Green Monster te slaan en moest genoegen nemen met een tweehonkslag. Later verdiende Bogaerts een vrije loop, waarna Scherzer werd vervangen door Drew Smyly.

Bullpen
Zoals zo vaker voor de Tigers kon de bullpen de voorsprong niet vasthouden. Smyly leek zich overigens uit de hachelijke situatie te werken door Ellsbury een grondbal richting het tweede honk te laten slaan, maar korte stop (en voormalig Red Sox-speler) Jose Iglesias kon het dubbelspel niet uitvoeren. Sterker nog, doordat hij de bal liet vallen waren alle drie de honken bezet met één uit.

Deze fout bleek beslissend. Shane Victorino kwam aan slag maakte met één klap een einde aan zijn slump. De outfielder was in deze serie 2 voor 23, maar sloeg nu de bal het stadion uit voor vier punten en zorgde daarmee voor de 5-2 einduitslag.

“Ik stroom over van de emoties,” aldus de matchwinner. “Boston strong! Toen ik hier kwam, dachten de mensen dat mijn carrière over was en ik wilde dus iets bewijzen.”

De bullpen van de Red Sox gaven de Tigers geen kansen meer en closer Koji Uehara, die later werd uitgeroepen tot ALCS MVP, beëindigde de wedstrijd met drie slag tegen Iglesias.

De Red Sox mogen het nu in de World Series op gaan nemen tegen de kampioen van de National League, de St. Louis Cardinals. David Freese, derde honkman van de Cards heeft er in ieder geval zin in.

De eerste wedstrijd staat gepland voor komende woensdag om 1.30 Nederlandse tijd en vindt plaats in Boston aangezien de American League in juli de All-Star Game heeft gewonnen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwt 6 jaar ago

    Trots op Xander!!
    The Kid speelde een heel goede game.
    Op naar meer; The Fall Classic!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen