Goodell wil zeker HGH-testen in NFL

Door

Tijdens een debat over de gevaren van doping vroeg een student aan NFL commissaris Roger Goodell waarom er meer doping wordt genomen in baseball dan in American Football. ,,Ik ben niet zeker of dat wel correct is,” merkte Goodell op.

Daarnaast wilde hij er wel de nadruk op leggen dat de drugstesten in de NFL erg sterk zijn, maar gaf hij ook toe dat er zeker verbetering kan zijn. De NFL zal volgens hem zeker testen op menselijke groeihormonen moeten stoppen in de nieuwe arbeidsovereenkomst. Op dit moment is het natuurlijk nog onduidelijk wanneer die er komt gezien de lockout.

,,We zouden naïef zijn mochten we geloven dat de mensen het systeem niet willen bedriegen. Maar we moeten het beste testsysteem hebben om te voorkomen dat het hen lukt,” zei Goodell. ,,Ik heb het duidelijk gemaakt aan de jongeren in die zaal dat de integriteit in de NFL cruciaal is, en we moeten ervoor zorgen dat we er alles aan doen om de het beste drugsprogramma te hebben in de sportwereld. We hebben al veel veranderingen gedaan in de laatste jaren maar er moet nog meer gebeuren, HGH-testen zijn daarvoor zeker nodig.”

Voorkomen dat de spelers HGH gebruiken is één van de grootste doelen in de anti-doping beweging. Het spul is moeilijk te detecteren en zeer populair als groeihormoon. Het zou de snelheid en de visie verbeteren. Momenteel is het absoluut verboden in de NFL maar er werd niet op getest de laatste jaren.

Foto: americansportsblog.wordpress.com

Ook leuk om te lezen