Goodell: ‘Schande indien NFL Draft wordt geboycot’

Door

NFL commissaris Roger Goodell denkt dat het een schande zou zijn als de spelersvakbond erin zou slagen om de topspelers in college niet te laten opdagen tijdens de NFL Draft.

Dat zei hij tijdens een interview met Adam Schefter van ESPN.

De vakbond, NFLPA, zou iets anders willen plannen voor die spelers tijdens de Draft, die doorgaat van 28 tot 30 april in Radio City Music Hall in New York.

,,Ik denk gewoon dat het jammer is voor die jonge mannen die hun carrière starten in de NFL,” zei Goodell. ,,De spelers die de unieke ervaring om eens op het podium te komen, een NFL-speler worden, en dan niet kunnen aanwezig zijn op de Draft.”

Meerdere bronnen vertelden Schefter maandag dat de NFLPA van plan is om de spelers niet naar de Draft te laten gaan. Volgens die bronnen zouden de 17 voorspelde topkeuzes al een uitnodiging gekregen hebben om er niet aanwezig te zijn. Er zou iets gepland zijn op een andere locatie.

Goodell vertelde Schefter dat hij nog niets van die plannen weet, maar dat het niet de eerste keer zou zijn dat de draftees er niet zouden zijn. ,,Er keken vorig jaar 45 miljoen mensen naar de Draft. Mensen zien graag de reactie van de gekozen spelers en het maakt deel uit van de show,” zei Goodell.

Een van de leiders van de vakbond, George Atallah, zei dat de spelers en hun familie wel aanwezig zullen zijn in New York tijdens de Draft, maar dat de ervaring wel eens anders zou kunnen zijn. Hoe het er aan toe zal gaan zullen we zien op 28 april.

Ook leuk om te lezen