Gonzalez, Wright belangrijk in zege op Puerto Rico

Door

World Baseball Classic - Second Round - Miami - Puerto Rico v United States

Het Amerikaanse honkbalteam versloeg dinsdag Puerto Rico met 7-1 in de eerste poulewedstrijd van ronde 2 van de World Baseball Classic. David Wright had aanvallend een belangrijk aandeel door vijf runs over de thuisplaat te brengen, waaronder een three-run double in de achtste inning. Team USA neemt het donderdag op tegen de Dominicaanse Republiek voor een ticket naar de halve finale.

Goede start van Gonzalez

In de eerste drie wedstrijden van het toernooi kwamen de Amerikanen telkens op achterstand. Gio Gonzalez gaf zijn ploeg tegen Puerto Rico direct het goede voorbeeld. De linkshandige werper van de Washington Nationals gooide vijf puntloze innings met drie honkslagen tegen en vijf strikeouts.

Ruim 32 duizend toeschouwers in Marlins Park zagen hun team winnen en scandeerden in de achtste inning “USA, USA!” Wright is dan ook trotst om zijn land tijdens dit toernooi te vertegenwoordigen. “En onze line-up zit vol met fantastische slagmannen”, meent de derde honkman van de New York Mets die 7 uit 16 slaat met tien binnen geslagen punten. “Mijn taak is ook een stuk eenvoudiger als je na Ryan Braun en Joe Mauer slaat.”

Next up is de gevaarlijke slagploeg van de Dominicaanse Republiek die de Italianen versloegen met 5-4 na een 4-0 achterstand in de eerste inning. “Het is een geweldige match-up”, aldus Team USA manager Joe Torre. “Zij hebben nog geen wedstrijd verloren, maar ik heb een goed gevoel over mijn ploeg.”

Samenvatting USA – Puerto Rico 7-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen