Gonzalez slaat Red Sox naar overwinning

Door

Adrian Gonzalez sloeg een home run en Jacoby Ellsbury had drie hits en samen hielpen ze de Boston Red Sox zondag aan de overwinning tegen de Minnesota Twins. Het werd 9-5.

Ellsbury is al het gehele seizoen gevaarlijk aan de top van de slagorde en nu begint Gonzalez ook zijn steentje bij te dragen. Boston is alleszins tevreden met deze combinatie, net op tijd na de wankele start van het seizoen. ,,We zijn een ander team omdat Ellsbury gevaarlijk is op de honken, zoals andere teams gevaarlijk zijn voor ons,” zei manager Francona.

Kevin Youkilis scoorde vier runs en pitcher Daisuke Matsuzaka wierp zes innings en liet in de eerste inning drie runs toe. De Twins werden voor de tweede wedstrijd op rij verslaan. Gonzalez sloeg een home run in de vijfde inning en eindigde met twee runs batted in. Hij sloeg maar één home run in zijn eerste 28 wedstrijden en heeft er nu drie in zijn laatste zes.

Twins’ derde honkman Danny Valencia had een home run en een twee-run single. Minnesota heeft negen van de tien laatste wedstrijden verloren in Fenway Park. Ze hadden drie errors waarvan één twee runs opleverde voor Boston. Jason Varitek, Gonzales, Youkilis en J.D. Drew hadden allen een RBI tegen pitcher Carl Pavano in de derde inning.

In de vijfde inning liep Boston uit tot 7-4 na nog een RBI van Gonzalez, die Youkilis liet scoren. De double van Jed Lowrie in de zevende inning maakte er 9-4 van. Minnesota scoorde al 3 of minder runs in negen van hun tien laatste wedstrijden en in 21 wedstrijden dit seizoen.

Foto: www.inflexwetrust.com

 

Ook leuk om te lezen