Gonzalez, Nationals bullpen te sterk voor Cardinals

Door

NL Postseason Reds verslaan Giants, verliezen CuetoDe honkballers van de Washington Nationals hebben zondag in de National League het eerste duel in de play-offseries met St. Louis Cardinals gewonnen. Washington was op bezoek in St. Louis met 3-2 te sterk voor de titelverdediger.

De jonge talentvolle ploeg van manager Davey Johnson telt slechts vier spelers in de selectie met play-offervaring. “Waarschijnlijk hebben niet veel mensen naar onze wedstrijden gekeken”, zei Ian Desmond. “Maar we hebben geweldige startende werpers en een geweldige bullpen.”

Startende pitcher Gio Gonzalez en de bullpen hield de titelverdediger op slechts drie honkslagen. Washington besliste in de achtste de wedstrijd na een honkslag van Tyler Moore waaruit Desmond en Michael Morse konden scoren.

Nederlander Roger Bernadina kwam in de zesde inning als pinch-hitter in het veld en kreeg één keer vier wijd. Het tweede duel in de serie staat maandag in St. Louis op het programma.

Reds op 2-0 voorsprong tegen Giants

Cincinnati Reds heeft een 2-0 voorsprong genomen op San Francisco Giants in de andere halve finale in de National League. Cincinnati was zondag op bezoek in San Francisco met 9-0 te sterk.

Startende pitcher Bronson Arroyo gooide een fantastische wedstrijd. In zeven innigs kreeg hij slechts één honkslag tegen. De 35-jarige Arroyo had voor deze wedstrijd nog nooit een wedstrijd gewonnen in San Francisco.

De ploeg van manager Dusty Baker nam vroeg in de wedstrijd de voorsprong na een homerun van Ryan Ludwick. In de achtste inning liep Cincinnati uit naar een 9-0 score al hadden toen veel Giants fans het stadion verlaten.

Aanstaande dinsdag staat de derde wedstrijd op het programma in Cincinnati. Startende pitcher Homer Bailey, die op 28 september een no-hitter gooide tegen Pittsburgh, hoopt zijn ploeg te leidden naar de finale in de National League.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen