Goede zeges voor Jax, 49ers, Skins en Bengals

Door

Het openingsweekend in de NFL zit er voor het grootste gedeelte alweer op. In dit overzicht lees je onder andere hoe de Jacksonville Jaguars een benauwde zege boekten op de Tennessee Titans, hoe de Washington Redskins thuis de New York Giants en dat de Cleveland Browns wederom niet een openingswedstrijd wisten te winnen.

Weer geen winst in openingsduel voor Browns: 17-27

Lange tijd leek Pat Shurmur een droomdebuut te hebben bij zijn Cleveland Browns. Maar met minder dan vijf minuten op de klok in het vierde kwart A.J. Green aan alle blijdschap een einde. De Bengals wide receiver kon volledig vrij een pass van quarterback Bruce Gradkowski, hij verving de eerder in de wedstrijd geblesseerd geraakte rookie Andy Dalton, ontvangen en zo zijn Bengals op voorsprong zetten.

Enkele minuten erna maakte Cedric Benson, die net zijn gevangenisstraf had uitgezeten, aan alle onzekerheid een einde door de Browns de nekslag uit te delen.

Zo gebeurde het dat de Browns nu een 1-12 record hebben wat betreft openingswedstrijden sinds 1999. Tot het einde van de vierde kwart zag het er goed uit voor de ploeg van Shurmur. Via twee touchdownpasses van Colt McCoy had de ploeg een 14-13 voorsprong gepakt.

De Bengals hadden de langste adem en pakten zodoende de eerste winst in een openingswedstrijd sinds 2007. Volgende week gaan ze op bezoek bij de Denver Broncos, terwijl de Brwons naar het Lucas Oil Stadium afreizen om het daar op te nemen tegen de Indianapolis Colts.

Zie hier de samenvatting tussen de Bengals en Browns:

Onrustige voorbereiding geen probleem voor Jaguars: 16-14

Hoe zouden de Jacksonville Jaguars in het openingsduel tegen de Tennessee Titans voor de dag komen na de onrustige laatste week van voorbereiding, waar onder meer starting quarterback David Garrard aan de kant werd geschoven? Goed dus, want op het eigen EverBank Field verliet de formatie van coach Jack del Rio met een 16-14 zege tevreden het veld.

De toon werd gedurende de openingplay gezet. Titans-quarterback Matt Hasselbeck werd gelijk gesacked en enkele plays later stond de 7-0 voorsprong op het bord. Waarbij de Titans alle ogen uitgingen naar running back Chris Jonhson, hij miste vanwege contractonderhandelingen een groot gedeelte van de voorbereiding, bleef CJ de gehele wedstrijd onzichtbaar. Hij rende 24 yards en ving daarnaast ook nog eens zes passes voor in totaal 25 yards.

De Titans kwamen in het tweede gedeelte nog wel terug via twee touchdowns van Kenny Britt, allebei via een pass van Hasselbeck, maar de thuisploeg liet de zege niet meer glippen. Zo kon Jaguars headcoach del Rio opgelucht adem halen. Luke McCown, de starter quarterback na het vertrek van Garrard, viel niet op. Hij gooide voor 175 yards, maar zag geen pass in een TD eindigen.

De Titans zullen volgende week op het eigen LP Field proberen beter voor de dag te komen tegen de Ravens, terwijl de Jaguars op bezoek gaan in New York bij de Jets.

Zie hier de samenvatting tussen de Titans en Jaguars:

Grossman betaalt vertrouwen van coach Shanahan uit: 28-14

Aan de vooravond met het thuisduel tegen de New York Giants was het de grote vraag wie Washington Redskins-headcoach Mike Shanahan zou laten starten als zijn quarterback. Hij gaf de ervaren Rex Grossman de voorkeur boven John Beck. Een gelukkige keuze, want Grossman maakte indruk in de met 28-14 zege over de ploeg uit ‘the Big Apple’.

De 31-jarige QB, die in de pre-season had geroepen dat zijn Redskins dit jaar de NFC East zouden gaan winnen, kende geen goede start met 0 uit zijn 4 passes.

Kort voor de rust lanceerde hij echter Anthony Armstrong voor de eerste TD van dit seizoen, waarmee beide partijen met een gelijke stand (14-14) ging rusten. In het tweede bedrijf kwamen de Giants, waar QB Eli Manning goed was voor een touchdown en een interception, er niet meer aan te pas. Dit tot grote frustratie van headcoach Tom Coughlin.

Met de openingszege voor de Redskins, en de eerste ‘Week 1’ start voor Grossman sinds 2007, wacht volgende week wederom een wedstrijd in Washington. Dan komen de Arizona Cardinals op bezoek op het FedEx Field. De Giants spelen dan eveneens een thuisduel, tegen de St. Louis Rams.

Harbaugh wint bij debuut voor 49ers: 33-17

Jim Harbaugh was zondagavond een gelukkig man. De voormalig coach van onder meer Stanford zag tijdens zijn debuurt voor de San Francisco 49ers zijn ploeg met 33-17 overwinnen tegen de Seattle Seahawks.

Pete Carroll, coach van de Seahawks, en Harbaugh streden voorheen in de NCAA tegen elkaar, waarbij Carroll USC onder zijn hoede had en Harbaugh Stanford. In de eerste clash in de NFL bleek Harbaugh zijn ploeg beter voorbereid te hebben.

Het spektakel in het Candlestick Park in San Fran vond plaats in het vierde kwart. De 49ers hadden een 16-7 voorsprong na het derde kwart, maar zagen al snel Steven Hauschka via een fieldgoal de Seahawks drie punten dichterbij komen. David Akers deed korte tijd later hetzelfde voor de thuisploeg, waardoor de marge weer werd vergroot naar negen.

Vier minuten voor het einde scoorden de Seahawks via Doug Baldwin een TD en kwamen zo op twee punten. Op dat moment stond Ted Ginn Jr. op. De rappe wide receiver van de 49ers liep eerst een kickoff return terug over 102 yards voor een TD en herhaalde dit huzarenstukje binnen een minuut door een punt return wederom om te zetten in een touchdown voor de thuisploeg.

,,Ted was vanavond uitmuntend,” liet Harbaugh na afloop weten. ,,Wanneer je dit twee keer in een één kwart kan laten zien, dan ben je echt een hele belangrijke speler. Wij zijn daarom ook zeer content met zijn aanwezigheid, dat lijkt mij duidelijk.”

De 49ers ontvangen volgende week de Dallas Cowboys, terwijl de Seahawks richting Heinz Field vertrekken om daar aan te treden tegen de Pittsburgh Steelers.

Ook leuk om te lezen