Celtics krijgen Knicks en Madison Square Garden stil

Door

Ditmaal geen late truc uit de hoge hoed van de Celtics. Geen beslissende score met enkel nog wat seconden voor de boeg. Nee, dit keer een dominant Boston met hoofdrollen voor Paul Pierce, Rajon Rondo en Ray Allen. De ploeg van Doc Rivers is tegen de Knicks nog maar een zege verwijderd van een sweep.

De verwachtingen waren hoog in New York. Er heerste een koortsachtig gevoel, want het playoff-basketbal keerde na 7 jaar huiswaarts. Na 48 minuten speeltijd wilden de meeste toeschouwers inderdaad hun bed in. Niet vanwege een verhoogde temperatuur, maar omdat zij een flinke kater hadden na de kansloze 113-96 kloppartij.

En dat was dan ook precies de opdracht die Rivers zijn Celtics had meegegeven: zorg ervoor dat je de fans lam legt, vertelt uitblinker Pierce. ,,We gingen de vloer op om de eerste klap uit te delen. We wilden het publiek geen reden geven zich met de wedstrijd te gaan bemoeien. Dat was belangrijk. We begonnen met een run en vanaf dat moment was het comfortabel spelen.”

Met drie minuten verstreken keek het team van Mike D’Antoni al tegen een 9-0 achterstand aan. Pierce maakte in deze fase al 7 punten. Dat was het startschot voor de bezoekers om de wedstrijd snel te beslissen.

De Knicks konden simpelweg niet op tegen de kwelgeest uit Boston, die in de competitie ook al 4 keer hadden gewonnen van ze. Terugkomen lukte niet. Geen enkele keer hadden de Knicks de leiding of wisten ze de stand gelijk te trekken.

Dat het een vrij eenzijdig duel werd, kwam door sterke optredens van 3 Bostonians. Paul Pierce was met 38 punten de man die de meeste ballen door de ring had gegooid. Ray Allen volgde hem op de voet met 32 punten.

Volgens Magic Johnson was de echte man van de wedstrijd Rajon Rondo. De point guard noteerde 15 punten, 11 rebounds en 20 eindpasses. Nog nooit had een Celtics-speler in het naseizoen zoveel assist gegeven.

D’Antoni likt de wonden. ,,Je kan zo niet zo laten beginnen. Dan ruiken ze bloed”, concludeerde hij. Er waren wel verzachtende omstandigheden voor hem.

Amara Stoudemire was nog niet 100 procent fit, terwijl spelverdeler Chauncey Billups niet eens in actie kwam. Met ‘anderhalve’ superster minder konden de Knicks nooit aantonen dat deze partij een must win was.

Zondag moet echt gewonnen worden in de eigen hal, anders is het playoff-feest alweer over. Dan zou het toch voor heel New York een feestje zijn geweest waar alle gasten al heel vroeg vertrokken. De Knicks snakken naar een zege in de ‘post’. Dat zou dan de eerste zijn sinds 22 april 2001.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Knicks.

Bekijken hier de samenvatting van New York Knicks-Boston Celtics:

Foto: espn.go.com

Ook leuk om te lezen