Goed nieuws voor Devils-aanvaller Zach Parise

Door

Donderdag ontvingen de New Jersey Devils goed nieuws vanuit hun ziekenboeg. Left winger Zach Parise, die vanwege een zware knieblessure al vijf maanden aan de kant zit, heeft geen terugslag gekend in zijn revalidatieproces en mag weer voorzichtig gaan beginnen met lichte schaatsoefeningen.

Parise liep zijn knieblessure op tijdens een wedstrijd tegen de Los Angeles Kings op 30 oktober 2010. Na een duel met Kyle Clifford kwam hij op een vervelende manier op het ijs terecht en beschadigde hij de meniscus van zijn rechterknie.

Op 2 november 2010 is hij hieraan geopereerd en na een maandenlange revalidatie heeft zijn dokter hem nu groen licht gegeven om zijn ijshockeyschaatsen weer onder te binden.

Voor de wedstrijd met de Tampa Bay Lightning van woensdagavond (die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen door de Devils) vertelde Lou Lamoriello, de general manager van New Jersey, dat het nog zeker twee tot drie weken gaat duren voordat Parise weer met de groep mag gaan trainen, ervan uitgaande dat hij geen terugslag meer krijgt en snel weer aan kracht wint in zijn benen.

Lamoriello voegde hieraan toe dat Parise niet kon wachten totdat hij weer het ijs op kon.

De club moet hem waarschijnlijk wel tegen zichzelf in bescherming nemen, want na een dergelijke blessure moet er niets worden overhaast.

De laatste tien tot vijftien procent van het genezingsproces is volgens Lamoriello het zwaarst en het wordt dus per dag afwachten hoe de aanvaller zich herstelt.

Op basis van de gemaakte voorspellingen bestaat er dus een kans dat Parise dit seizoen nog van waarde kan zijn voor zijn ploeg. Als alles voorspoedig verloopt, kan hij in de slotfase nog in actie komen en anders wellicht in de play-offs, als de Devils zich daar nog voor weten te plaatsen.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen