Girardi past volgorde slagploeg aan

Door

Joe Girardi, manager van de New York Yankees, heeft zijn wedstrijdplan van 2010 veranderd en zal shortstop Derek Jeter als tweede laten plaatsnemen om te batten. Outfielder Brett Gardner staat als eerste op het blad. Jeter kwam vroeger al vaker als nummer twee in de slagorde.

Deze opstelling zal de vaste slagorde bepalen tegen ploegen die met een rechtshandige pitcher spelen, zoals tijdens Openings Day het geval was tegen de Detroit Tigers met Justin Verlander. Als de Yanks tegen een ploeg spelen die zal starten met een linkshandige pitcher, zal Jeter starten en wordt Gardner naar nummer negen verwezen.

,,Gardner was tweede in de ploeg in on-base percentage,” zei Girardi. ,,Hij deed het goed tegen rechtshandige vorig jaar. Hij kan de verdediging verschalken, hij kan veel druk zetten op de pitchers én kan veel runs scoren. We denken dat het de juiste man op de juiste plaats is.”

Gardner kreeg de promotie door zijn .379 on-base percentage vorig jaar. Het feit dat Jeter niet mag starten is hier misschien het hoofdpunt, maar het gaat hier meer om Gardner dan om Jeter.

,,Hij zal waarschijnlijk zo’n 50, 60 of 70 meer kansen krijgen om offensief iets te doen voor ons,” zei de coach. ,,Als hij 40 percent van die kansen kan omzetten dan zal hij meer runs scoren voor ons. Je moet het zo zien: als hij op de eerste honk staat dan zal hij steeds scoren als er een double wordt geslaan.”

Jeter zit er alleszins niet mee in: ,,Het maakt geen verschil uit, ik kwam al vaker als tweede in actie. Wie kan het wat schelen als we hierdoor meer punten scoren?”

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen